Main Content

Zvolenčania nezaváhali v Žiline

piatok, 16. november 2018 21:18 | Autor: TASR

Hokejisti Zvolena
Hokejisti Zvolena | zdroj: TASR

Žilina 16. novembra (TASR) - Zvolenčania pokračujú na víťaznej vlne. 

Súboj prvého Zvolena s poslednou Žilinou bol od úvodu hrou mačky s myšou. Už v 17. sekunde hosťujúci Vandas poľahky po chybe brankára Fučíka otvoril skóre. O pár sekúnd šiel Jenčík po faule na 2+10 minút z ľadu a hostia úplne ovládli hru. V 10. minúte Zuzin potrestal detinské chyby domácich obrancov a zvýšil na 2:0 pre hostí a v 14. minúte pri presilovke o dvoch hráčov zvýšil Špirko už na trojgólový rozdiel. Zo strany hostí to nebolo všetko, 23 sekúnd pred prvou sirénou ešte podčiarkol dobrý výkon lídra súťaže štvrtým presným zásahom Chovan.

V domácej bránke nahradil nevýrazného Fučíka Mikoláš, ale ani ten dlho neostal bez puku za chrbtom a v úvode 23. minúte ho po strele spomedzi kruhov prekonal Kytnár. Zvolenčania potom zvoľnili tempo a domáci hru aspoň opticky vyrovnali. V 33. minúte pri presilovke fauloval Ulrych Ručkaya v čistej šanci a nasledovalo trestné strieľanie, ktoré však Ručkay nevyužil a iba ním podčiarkol slabý výkon svojho tímu. O necelé dve minúty mali domáci ďalšiu šancu na prvý gól, ale teč domáceho Reháka skončil iba na jednej zo žrdí Tomekovej brány.

V tretej časti sa duel už len dohrával, o víťazovi bolo dávno rozhodnuté. Žilinčania sa nakoniec predsa len tešili aspoň z čestného úspechu, keď čisté konto Tomekovi zrušil Ručkay. "Vlci" nevyužili ani záverečnú presilovku na ďalší gól a Zvolenu podľahli doma zaslúžene 1:5.

MsHK DOXXbet Žilina – HKM Zvolen 1:5 (0:4, 0:1, 1:0)
Góly: 49. J. Ručkay (Síkela) - 1. Vandas (Špirko), 10. P. Zuzin, 14. Špirko (Vandas), 20. Michal Chovan (P. Zuzin), 23. Kytnár (Michal Chovan). Rozhodovali: Stano, Hoppe – Výleta, Tvrdoň, vylúčení: 5:6, navyše: Jenčík (Žilina) 10 minút za vrazenie na mantinel, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 519 divákov