Main Content

Veľké slová chvály na adresu Erika Černáka po debute v NHL!

streda, 14. november 2018 10:15 | Autor: TASR

Erik Černák
Erik Černák | zdroj: TASR

New York 14. novembra (TASR) - Erik Černák v noci na stredu rozšíril zoznam slovenských legionárov v zámorskej NHL v prebiehajúcej sezóne na deväť. Dvadsaťjedenročný obranca absolvoval premiéru v najlepšej lige sveta v drese Tampy Bay Lightning a za svoj výkon si vyslúžil pochvalu od trénera Jona Coopera.

Bronzový medailista z MS do 20 rokov strávil pri prehre na štadióne Buffala Sabres 1:2 na ľade 17:06 minút. Počas nich zaznamenal jednu "plusku", dve strely na bránku, dve trestné minúty a päť hitov. "Prvá tretina bola náročná, pretože som bol nervózny. No myslím si, že v druhej a tretej časti to bolo už oveľa lepšie," povedal Černák pre oficiálnu stránku Tampy Bay Lightning.

Mladý slovenský obranca si získal dôveru trénera Coopera, ktorý ho dokonca poslal na ľad pri záverečnej hre bez brankára, keď sa "blesky" snažili o vyrovnanie. "Bol skvelý a na ľade pôsobil veľmi dobre. Rýchlosť mu nerobila žiadny problém, získaval puky, bojoval. Odviedol skvelú prácu," pochválil ho tréner Cooper.

Černáka do NHL draftovalo Los Angeles Kings v roku 2015 v 2. kole zo 43. miesta, no po dvoch sezónach v tíme Erie Otters v juniorskej Ontario Hockey League (OHL) ho vedenie "kráľov" vymenilo do Tampy. V uplynulej sezóne odohral na farme Syracuse Crunch 78 duelov v AHL a pripísal si 20 bodov (6+14). V prebiehajúcom ročníku nastúpil na deväť zápasov a získal sedem bodov (2+5).

Okrem bronzu z juniorských MS vyhral dvakrát s HC Košice majstrovský titul v najvyššej slovenskej súťaži a s Erie Otters sa stal šampiónom OHL.