Main Content

Problémy v Barcelone? Dembélé mieri na tenký ľad!

štvrtok, 15. november 2018 09:00 | Autor: Jakub Vaverka

Ousmane Dembélé
Ousmane Dembélé | zdroj: TASR

Ousmane Dembélé je úradujúci majster sveta a patrí medzi najžiadanejších mladých futbalistov na svete. Ako sa ale ukazuje, k tomu, aby bol prvotriedny hráč mu stále niečo chýba.

Francúzsky útočník Ousmane Dembélé je v problémoch. Po sľubnom vstupe do sezóny a niekoľkých dôležitých góloch prestal pravidelne nastupovať a momentálne to vyzerá, že ak niečo nezmení, bude vysedávať na lavičke náhradníkov. To je pre futbalistu, ktorý prišiel z nemeckej Borussie Dortmund za takmer 150 miliónov eur nemysliteľné.

„Všetci musíme Ousmaneovi Dembélému ukázať, že futbal je 24 – hodinový džob,“ nechal sa počuť skúsený stopér Gerard Piqué. Muž s číslom tri na chrbte narážal na to, že Dembélé viackrát meškal na tréning, čo sa nepáčilo nielen klubovému vedeniu, ale ani hráčom Barcelony, ktorí dbajú na klubové tradície a pravidlá.

„Ja veľmi dobre poznám tie jeho výhovorky keď mešká,“ reagoval na posledné udalosti kouč francúzskej reprezentácie Didier Deschamps. Pridal sa aj kormidelník FC Barcelona Ernesto Valverde, tento raz činmi. Dembélé si proti Realu Betis nezahral, i keď fakt, že Katalánci prehrali na domácej pôde 3:4 mu mierne zahral do karát.

Výsledky klubu ale nič nemenia na to, že bývalý hráč Borussie Dortmund nebude hrať. Teda aspoň kým si neosvojí klubové pravidlá a nebude sa správať podľa toho, čo od neho vyžadujú šéfovia. Dembélé sa dostáva na tenký ľad. Veď na Camp Nou neuspeli ani rebelanti typu Zlatana Ibrahimoviča.

Barca investovala do tohto Francúza nemalé finančné prostriedky a taktiež nemálo energie. Ousmane bol minulý rok väčšinu času zranený, ale v tejto sezóne dostal šancu ukázať sa. Vyzeralo to, že sa jej chytí, ale aktuálne to vyzerá, že ju púšťa. Valverde, Piqué či Deschamps sa ho snažia zdravo nasrdiť, aby sa vrátil na správnu cestu. Či sa tomu tak stane, je na ňom.