Main Content

VIDEO: Higuaín dostal červenú za protesty. Ronaldo sa ho zastal

Včerajší šláger Serie A medzi AC Miláno a Juventusom Turin nedohral kanonier domáceho celku Gonzalo Higuaín, ktorý v 83. minúte dostal dve žlté karty v priebehu pár sekúnd.

Najprv ho hlavný rozhodca Paolo Mazzoleni potrestal žltou kartou za faul. Následne sa za protesty a nešportové správanie musel porúčať pod sprchu. "Musím sa ospravedlniť spoluhráčom, trénerovi aj fanúšikom i rozhodcovi. To, čo som mu povedal, nebolo správne. Rozhodca by však mal chápať aj emócie, ktoré prinášajú takéto súboje. Reagoval som zle na danú situáciu, ale keď hráte proti svojmu bývalému tímu, tak emócie sú vypäté. Zodpovednosť beriem na seba a viem, že sa to už nesmie opakovať," citoval slová "El Pipita" portál Sky Sport.

"V tom momente toho bolo príliš a nezvládol tlak, ktorý bol na neho vyvíjaný. Nepremenená jedenástka proti svojmu bývalému klubu urobí svoje. Musí sa ospravedlniť a zostať kľudný. Je to náš najdôležitejší hráč a potrebujeme, aby mal čistú myseľ," povedal Gattuso pre klubovú stanicu Milan TV.

Po zápase sa ho zastal aj Cristiano Ronaldo, bývalý spoluhráč z Realu Madrid: ,,Higuaín si nezaslúžil dostať trest. Nespravil nič zlé." 

Útočník Rossonerri nebude spomínať na tento duel vôbec v dobrom. Okrem toho, že ho pre vylúčenie nedohral, v 40. minúte nepremenil penaltu, ktorou mohol vyrovnať na 1-1. Miláno napokon prehralo 0-2 a prepadlo sa zo štvrtej priečky tabuľky na piatu.