Main Content

Šatana potešilo napredovanie: "Boli sme lepší od zápasu k zápasu"

nedeľa, 11. november 2018 21:15 | Autor: TASR

Miroslav Šatan
Miroslav Šatan | zdroj: TASR

Krefeld 11. novembra (TASR) - Generálny manažér Miroslav Šatan bol prevažne spokojný s vystúpením slovenských hokejistov na prípravnom turnaji Nemecký pohár. Aj keď výsledky a konečné tretie miesto v Krefelde neboli optimálne, potešil ho najmä fakt, že mužstvo sa od zápasu k zápasu zlepšovalo a podujatie zakončilo výhrou nad domácim Nemeckom.

Vedenie národného tímu povolalo do Krefeldu dvadsaťpäťčlenný výber, ktorý bol mixom skúsených hráčov a dravých mladíkov. V kádri figurovali aj štyria nováčikovia - brankár Andrej Košarišťan, obranca Martin Chovan a útočníci Branislav Rapáč a Róbert Lantoši. Šatana potešilo viacero hráčov, ktorí budú mať aj ďalšiu budúcnosť v mužstve. "Od zápasu k zápasu sme sa zlepšovali, čo nás teší. Turnaj nám ukázal to, čo sme chceli vedieť o jednotlivých hráčoch - ako budú hrať v medzinárodnom hokeji, trochu rýchlejšom ako v lige. Neviem, či chcem hovoriť konkrétne mená, no určite boli dvaja - traja hráči, ktorí nás príjemne prekvapili a uvidíme ich aj na ďalších akciách," povedal po záverečnom zápase.

Slováci po tesných prehrách so Švajčiarskom 2:3 a olympijským tímom Ruska 1:2 zakončili turnaj nedeľňajším triumfom nad Nemeckom 2:0 a to bol podľa Šatana aj ich najlepší výkon. "Myslím si, že od zápasu k zápasu sme hrali lepšie a dnes sa to potvrdilo. Bol to náš najlepší zápas, dosť dominantný, aj keď nám trvalo viac ako 50 minút, kým sme konečne dali gól. No počas celého duelu sme mali prevahu a tlak a bola len otázka času, kedy ich brankár kapituluje a niekto ho prekoná," uviedol.

Duel však mohol dopadnúť aj opačne, Nemci si vypracovali niekoľko dobrých šancí a hlavne počas silnej päťminútovky po polhodine hry boli blízko gólu. "Bolo by veľmi kruté prehrať zápas, ktorý bol z našej strany dominantný čo sa týka šancí aj optickej prevahy. Takže som rád, že snaha a bojovnosť boli odmenené nakoniec aj gólovým úspechom."

Oporou tímu bol brankár Andrej Košarišťan, ktorý si reprezentačnú premiéru osladil čistým kontom a cenou pre najlepšieho hráča stretnutia. "Bolo to príjemné prekvapenie ako minulý rok, keď sme zavolali Braňa Konráda. Tiež vychytal nejakú nulu a nakoniec si zahral na zimnej olympiáde. Takže uvidíme, čo sa stane tento rok. Ale určite sa ukázal v tom správnom svetle."

Šatan pochválil aj skúsených hráčov ako Rastislav Špirko, či Milan Kytnár, ktorí napriek tomu, že nezbierali body, podľa jeho slov splnili svoje úlohy. Veľmi dobre sa predviedol aj útok mladíkov Dávid Bondra, Matúš Sukeľ a Róbert Lantoši. "Myslím si, že svojou rýchlosťou robili obrancom problémy a mali aj veľa striel, len škoda, že neboli odmenení aj nejakým gólom," uviedol Šatan.