Main Content

VIDEO: Barcelona prekvapujúco prehrala s Betisom, Messiho góly nestačili

nedeľa, 11. november 2018 18:41 | Autor: TASR

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Barcelona 11. novembra (TASR) - Futbalisti FC Barcelona nečakane zakopli v 12. kole španielskej La Ligy, keď v nedeľu prehrali na Camp Nou s dovtedy pätnástym tímom tabuľky Betisom Sevilla 3:4. Hostia tak presekli Kataláncom ich sériu bez prehry vo všetkých súťažiach, ktorá trvala deväť stretnutí. Úradujúci majster prehral v tejto ligovej sezóne prvýkrát na domácom štadióne.

Obrana Barcelony stála v nedeľu na vratkých nohách. Camp Nou už v 20. minúte šokoval Junior, po pase za obranu otvoril skóre strelou k bližšej žrdi, ktorú skryl za Roberta. V 34. minúte sa domáca defenzíva v šestnástke iba prizerala akcii hostí, ktorá vyvrcholila gólom Joaquina. V druhom polčase síce Lionel Messi z pokutového kopu znížil, no už o štyri minúty neskôr vrátil Betisu dvojgólový náskok Giovani Lo Celso, keď jeho strelu do stredu bránky neudržal brankár Marc-Andre ter Stegen v rukách. Favoritovi sa podarilo v 80. minúte pred koncom upraviť na 2:3 zásluhou striedajúceho Artura Vidala, jeho snahu o vyrovnanie však nahlodalo vylúčenie Ivana Rakitiča po druhej žltej karte v 82. minúte. O minútu neskôr sa po ďalšej krídelnej akcii Betisu presadil zblízka Sergio Canales. Barcelona sa v nadstavenom čase zmohla už len na korigujúci zásah z kopačky Messiho.

"Blaugranas" si pripísali iba druhú prehru v tomto ligovom ročníku. Na čele neúplnej tabuľky majú náskok jedného bodu pred druhým Atleticom Madrid a tretím Alavesom. Na FCB sa ešte môže bodovo dotiahnuť barcelonský rival Espanyol, ak vyhrá na ihrisku FC Sevilla (18.30).

V prvom nedeľňajšom stretnutí Deportivo Alaves vyhralo nad SD Huesca 2:1. Hostia zostávajú i naďalej poslední.

 

La Liga - 12. kolo:

Deportivo Alaves - SD Huesca 2:1 (1:1)
Góly: 41. Jony, 68. Sobrino - 35. Gomez

FC Barcelona - Betis Sevilla 3:4 (0:2)
Góly: 67. a 90.+2 Messi (prvý z 11 m), 80. Vidal - 20. Junior, 34. Joaquin, 71. Lo Celso, 83. Canales, ČK: 82. Rakitič (Barcelona) po 2. ŽK