Main Content

Tatar po víťaznom góle proti Vegas: "Bol som extrémne motivovaný"

nedeľa, 11. november 2018 09:22 | Autor: TASR

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

New York 11. novembra (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Tatar rozhodol v noci na nedeľu v zámorskej NHL o víťazstve Montrealu nad Vegas 5:4. Víťazný gól proti bývalému klubu strelil v 53. minúte, jeho bekhendovú prihrávku tečoval do vlastnej brány Shea Theodore. 

Tatar má výbornú formu, v uplynulých troch dueloch strelil štyri góly. Celkovo má na konte sedem presných zásahov a 15 bodov v 17 zápasoch.

"Chcel som nahrať Philovi (pozn.: Danaultovi), videl som ho na ľavej strane. Puk sa však dobre odrazil a mal som šťastie, že skončil v bránke. Je to veľké víťazstvo. Mal som obrovskú radosť, to je jasné, pretože som bol extrémne motivovaný, aby som zdolal svojich bývalých spoluhráčov," povedal pre zámorské médiá slovenský útočník, ktorý prišiel do Montrealu v rámci výmeny za Maxa Paciorettyho.

Ten odohral v drese Canadiens desať sezón, v troch bol kapitánom tímu a pri jeho prvom návrate do Bell Centra mu jeho bývalý klub pripravil predzápasovú videospomienku. Fanúšikovia mu pri tom tlieskali v stoji. "Veľmi som chcel vyhrať. Vážim si ako ma fanúšikovia prijali, bolo to krásne," povedal Pacioretty, ktorý bol mimoriadne aktívny, ale ani jedna z jeho deviatich striel sa neujala a do kanadského bodovania sa nezapísal. Tatar bol na ľade 16 minút a 40 sekúnd a pripísal si tri strelecké pokusy. "Toto víťazstvo sme veľmi potrebovali. Nezačali sme dobre, keď sme po prvej tretine prehrávali o dva góly, ale v šatni sme si povedali, že musíme pridať a začali sme hrať svoju hru. Posledných 30 minút sme hrali dobre," dodal Tatar.