Main Content

Preview Ligy majstrov - streda: Manchester City - Neapol, Lille - CSKA

streda, 14. september 2011 13:00 | Autor: Matúš Lazový

Preview Ligy majstrov - streda: Manchester City - Neapol, Lille - CSKA
Preview Ligy majstrov - streda: Manchester City - Neapol, Lille - CSKA | zdroj: Matúš Lazový pre Sport7.sk, foto SITA

Prestížna Liga majstrov pokračuje dnes úvodnými zápasmi skupín A, B, C a D. Prinášame vám predzápasovú analýzu k dvom atraktívným večerným stretnutiam.

Manchester City – SSC Neapol

Začiatok zápasu – 20.45


V prvom kole skupinovej fázy LM postavil žreb proti sebe dva tímy, pre ktoré je dnešné stretnutie premiérou v novodobej edícií európskej súťaže číslo jedna. O sile Manchestru City, ktorý disponuje takmer neobmedzenými zdrojmi, netreba vôbec pochybovať. Citizens disponujú momentálne jednou z najsilnejších ofenzívnych formácií, v čele so Silvom, Nasrim, Aguerom či Džekom. Na dnešný deň všetci v klube a aj mimo neho netrpezlivo čakali, a nakoľko trénera Manciniho netrápia žiadne podstatné absencie, na City of Manchester Stadium dnes vybehne to najlepšie.

Rovnako ako Mancini na lavičke City, aj jeho krajan Mazzarri na lavičke Neapolu dnes disponuje tým najlepším čo má. Neapol je mužstvo, ktorému ofenzíva svedčí oveľa viac ako defenzívna činnosť, preto má v dnešnom zápase  trojlístok Cavani, Lavezzi, Hamšík potenciál potrápiť obranu domácich. Tí doma nezvyknú inkasovať, nestalo sa tak už 5 súťažných zápasov v rade, no Neapol, ktorý skóruje na ihriskách súperov so železnou pravidelnosťou, to dnes môže zmeniť.

Oba tímy sú plné nováčikovského elánu, aj keď je treba povedať, že v kádri City figuruje množstvo hráčov so skúsenosťami z takýchto zápasov. City je v tomto zápase jasným favoritom a predpokladám, že úlohu favorita aj potvrdia. Avšak nie s čistým kontom.

Náš tip – oba tímy strelia gól – kurz okolo 1.75

Lille – CSKA Moskva

Začiatok zápasu – 20.45

Pre francúzsky tím, vedený Rudi Garciom, je to štvrtá účasť v skupine Ligy majstrov. Zaujímavosťou je, že v doterajších troch edíciách neprehralo Lille ani jeden domáci zápas (3 výhry, 6 remíz). V domácej lige sa hráčom Lille darí, keď po nevydarených dvoch úvodných kolách prišli 3 výhry v rade. V poslednom zápase, pri výhre 1-3 v Saint-Etiénne, sa zaskvela vychádzajúca hviezda Edin Hazard, keď strelil dva prekrásne góly a ukázal, že je momentálne v top forme. Do tímu výborne aj zapadol aj bývalý hráč Chelsea a Liverpoolu, Joe Cole, ktorý môže byť pre klub obrovským prínosom.

Ich dnešného súpera, CSKA Moskva, momentálne trápia viaceré zranenia a nie príliš lichotivá forma. Z posledných šiestich zápasov majú zverenci trénera Slutského bilanciu 1-3-2, navyše sobotná ligová prehra doma s Dinamom Moskva 0-4 nepriniesla pozitívnu atmosféru do šatne úradujúceho ruského vicemajstra. Dnes nemôžu v Lille počítať s viacerými hráčmi, keď zranenia trápia Akinfeeva, Hondu, Necida či Gonzaleza. Navyše kanoniera Vagnera Love trápi gólové suchoty, ktoré však bude mať problém ukončiť práve na Stade Lille-Métropole.

Domáca neporaziteľnosť a momentálna forma pasujú do role favorita domáce mužstvo. Nepochybujem o tom, že to bude mať dnes CSKA vo Francúzsku mimoriadne ťažké, a mám isté pochybnosti o tom, že sa im tu podarí uhrať čo i len bod.

Náš tip – víťazstvo Lille – kurz okolo 1.85