Main Content

Hlasy trénerov a hráčov po zápase Trnavy v Záhrebe

piatok, 9. november 2018 06:14 | Autor: TASR

Boris Godál (vpredu)
Boris Godál (vpredu) | zdroj: TASR

Futbalisti Spartaka Trnava prehrali vo štvrtkovom zápase 4. kola D-skupiny Európskej ligy UEFA 2018/2019 na pôde Dinama Záhreb 1:3. Prečítajte si hlasy hráčov a trénerov po zápase.

Hlasy po zápase /zdroj: TASR, RTVS/:

Nenad Bjelica, tréner Dinama Záhreb: "Veľmi sme dnes túžili zvíťaziť a spečatiť postup pred našimi fantastickými divákmi. Sme radi, že sa nám tento cieľ podarilo dosiahnuť. Už sa však sústredíme na nedeľu, čaká nás veľmi dôležitý zápas v lige s Lokomotivou. Aj preto oslavy z dnešného postupu musíme odložiť na neskôr."

Radoslav Látal, tréner Spartaka: "Podmienky boli pre hmlu náročné, bohužiaľ, zápas sme museli odohrať, pretože aj rozhodcovia na to tlačili. Mali sme aj dobré pasáže, úvod bol z našej strany výborný, ale potom sme po individuálnych chybách inkasovali. Na takomto fóre si ich dovoliť nemôžeme, súper ich trestal. V druhom polčase sme znížili, ale po ďalšej zlej rozohrávke dali domáci na 3:1 a bolo po zápase. V otázke postupu sme realisti, ideme od zápasu k zápasu a uvidíme, ako sa to vyvinie. V každom prípade chceme aj záverečné dva duely odohrať so cťou."

Martin Chudý, brankár Spartaka: "Začali sme celkom dobre, prvých 15-20 minút sme ich do šancí nepúšťali. Škoda, že potom sa začali dostávať do nebezpečných pozícií a dvakrát sme inkasovali. V prestávke sme si povedali, že to skúsime zvrátiť, dali sme aj kontaktný gól. Potom ale prišla chyba a tretím gólom domáci už prakticky rozhodli. Chytať v tejto hmle bolo náročné, ale oba tímy mali rovnaké podmienky."

Boris Godál, kapitán Spartaka: "Bolo to ťažké, nevidel som v prvom polčase na ich brankára. Ale podmienky boli pre oboch rovnaké. Dinamo bolo dominantné, strelilo dva góly. My sme získali iskierku nádeje po presnom zásahu Vakha, ale bolo to málo, aby sme mohli pomýšľať na úspech. Fanúšikom patrí veľká vďaka, prišlo ich skutočne veľké množstvo na vonkajší zápas. Mrzí nás, že sme nedosiali lepší výsledok, ale tieto zápasy sú pre nás obrovská škola."

Lukáš Greššák, stredopoliar Spartaka: "Asi som pochoval šance na dobrý výsledok chybou pred tretím gólom. Nemali by sa nám stávať, veľmi ma to mrzí. Fanúšikom veľmi pekne ďakujeme, že prišli, aj keď z toho zápasu asi veľa nemali."

tabuľka D-skupiny:

1. Dinamo Záhreb 4 4 0 0 11:3 12*
2. Fenerbahce Istanbul 4 2 1 1 7:6 7
3. SPARTAK TRNAVA 4 1 0 3 3:7 3
4. Anderlecht Brusel 4 0 1 3 2:7 1

* - postup do 16-finále