Main Content

Frustrovaný Ronaldo: Manchester United neurobil nič preto, aby vyhral!

štvrtok, 8. november 2018 12:55 | Autor: TASR

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo | zdroj: TASR

Turín 8. novembra (TASR) - V stredu to bol na turínskom Allianz Stadium ten pravý európsky futbalový večer v prestížnej Lige majstrov. V súboji 4. kola H-skupiny Juventus dlho nad Manchestrom United dominoval a viedol po exportnom góle Cristiana Ronalda.

Pre CR7, bývalú hviezdu MUFC, to bol vôbec prvý európsky gól v drese "starej dámy", no nestačil. Domáci totiž v úplnom závere stratili zápas a prehrali 1:2, čo si po konečnom hvizde dosýta provokačnými gestami "vychutnával" tréner hostí Jose Mourinho.

Juventusu stačilo na postup do osemfinále neprehrať, no dva góly v záverečnej päťminútovke znamenali jeho prehru 1:2. Domáci pritom boli aktívnejší a brankár Manchestru David de Gea v 34. minúte s námahou zlikvidoval tečovanú strelu Juana Cuadrada, už o minútu neskôr po Ronaldovej prihrávke trafil Sami Khedira pravú žrď bránky hostí. Päť minút po zmene strán zachránila United opäť konštrukcia bránky, Paulo Dybala trafil ľavačkou do brvna. Taliansky šampión sa dočkal v 65. minúte - Leonardo Bonucci našiel dlhým pasom Ronalda a ten parádnym volejom poslal Juventus do vedenia. Juan Mata v 86. minúte však z priameho kopu vyrovnal a v 90. minúte zariadil nečakaný obrat vlastný gól Bonucciho.

Mourinho po súboji gestikuloval s rukou pri uchu smerom k domácim fanúšikom. Pri hráčskom tuneli sa dostal do kontroverzie aj s domácimi Bonuccim a Dybalom, situáciu "hasil" kapitán Ashley Young a najmä delegát UEFA, ktorý napokon portugalského trénera odviedol do útrob štadióna. Ten potom pre médiá vysvetľoval svoje správanie urážkami domácich priaznivcov okrem iných aj na adresu jeho bývalého klubu Inter Miláno, s ktorým vyhral v roku 2010 LM.

"Urážali ma celých 90 minút. Aj Paula Pogbu, bývalého hráča 'Juve'. Prišiel som sem len odviesť svoju prácu. Nič iné. Na konci som ale nikoho neurazil, iba som urobil gesto, že ich nepočujem, aby boli hlasnejší. Asi som to robiť samozrejme nemal, ale s chladnou hlavou by som to neurobil," citovala agentúra AFP Mourinha, ktorý bol logicky pri pozápasovom hodnotení v siedmom nebi: "Je to pre nás fantastické víťazstvo. A nie je to len o zisku stratených bodov s týmto súperom v domácom zápase. Je to o pocite, akým spôsobom sme tu zvíťazili. Myslím si, že aj keby sa duel neskončil naším víťazstvom, mal by som rovnaký pocit. Od prvej minúty sme totiž proti super tímu hrali naozaj, naozaj veľmi dobre. Oni kúpili Ronalda, chcú vyhrať všetko a môžu vyhrať všetko. My máme mužstvo, v ktorom viacerí hráči takéto veľké zápasy v Lige majstrov nehrali."

Ronaldo si európsky gólový účet za Juventus otvoril štýlovo, krásny volej potešil srdcia všetkých futbalových fanúšikov. Po zápase ale spokojný nebol. "United neurobil nič preto, aby vyhral. My sme dominovali celých 90 minút, mali sme dve či tri čisté šance. Takýto duel by sme mali doviesť do víťazného konca. Doplatili sme však na to, že sme priskoro vypli. Nie je nikdy pekné prehrať, ale možno takáto prehra pre nás prišla v najlepšom čase. Máme skvelý tím, vedieme skupinu a som si istý, že postúpime do osemfinále ako jej víťaz. Liga majstrov je však špeciálna súťaž. Nikdy v nej nesmiete niečo vypustiť, pretože stať sa môže hocičo. Samozrejme, za gól som rád, ale som nespokojný, lebo sme mali vyhrať s troma alebo štyrmi strelenými gólmi," citoval 33-ročného autora 121 gólov v LM Sky Sport Italia.

Sedemnásobný úradujúci taliansky majster v sérii prehral prvýkrát v tejto sezóne. Tréner Massimilano Allegri si zachoval nadhľad: "Prehra nám zanechala pachuť v ústach, ale zasa nemôžeme iba vyhrávať. Musíme si aj z tohto vybrať to pozitívne a potom na konci by nás takáto prehra nemusela bolieť."