Main Content

Paul Pogba o Manchestri United: „Je dobré byť outsiderom“

štvrtok, 8. november 2018 12:15 | Autor: Timotej Gašper

Paul Pogba
Paul Pogba | zdroj: TASR

Po hektickom závere stredajšieho zápasu Juventusu proti Manchestru United bol francúzsky záložník Paul Pogba nesmierne šťastný, no zároveň dodal, že nálepku „Outsider“ nosí rád.

Paul Pogba sa po dramatickom závere stredajšieho zápasu vyjadril, že chce, aby United bol aj naďalej podceňovaným klubom, keďže v tej pozícií nie sú veľké očakávania a ľudí je možné len pozitívne prekvapiť. V šlágri 4. hracieho dňa nastúpil francúzsky záložník v drese Manchestru United proti svojmu bývalému klubu v turínskom Allianz Stadium a hoc „Stará dáma“ viedla po famóznom voleji Cristiana Ronalda, Manchester dokázal za 4 minúty otočiť a z Talianska si tak odviezol cenné 3 body. 

Bol to tak už tretí z posledných šiestich zápasov United, v ktorom museli pre 3 body otáčať skóre. To však vyhovuje hviezdnemu Pogbovi, ktorý po zápase povedal: „Bolo to skvelé! Vedeli sme, že Juventus je veľký tím a úprimne, keď dali gól, vedeli sme, že už nemáme čo stratiť. Len sme pokračovali v snahe, tlačili sme ich a vedeli sme, že máme šancu na priamych kopoch. Hrali sme týmto štýlom a napokon sme zápas dokázali vyhrať.“ 

V 86.minúte vyrovnával perfektným priamym kopom Juan Mata a o štyri minúty neskôr si po centri a rozruchu v pokutovom území nešťastne doklepol loptu do brány Leonardo Bonucci. „Myslím si, že vždy je dobré byť podceňovaným outsiderom. Ľudia tak veľa neočakávajú a my ich môžeme prekvapiť. Najdôležitejšie sú predsa len 3 body,“ dodal Pogba. 

Paul Pogba hrával za Juventus v rokoch 2012-2016 a za dobré vzťahy s klubom i fanúšikmi si vyslúžil priateľské privítanie. „Cítil som sa ako doma a aj keď hrám na United, privítali ma s otvorenou náručou a ja si to nesmierne vážim. Lásku, ktorú mi dnes priaznivci i klub ukázali, to bolo niečo neskutočné.“