Main Content

VIDEO: Komédia v Lige majstrov: Pozrite sa čo "zožral" rozhodca Sterlingovi!

Včerajší zápas Ligy majstrov medzi Manchestrom City a Šachtarom Donetsk (6-0) priniesol jednu z najkontrovernejších penált histórie Ligy majstrov. Určite by na ňu najradšej zabudol hlavný arbiter duelu Maďar Viktor Kassai, ktorý odpískal pokutový kop v prospech Cityzens po babráckom páde Raheema Sterlinga v pokutovom území. Opakované zábery jasné dokazujú, že Sterling padol na zem vlastným pričinením. Taktiež treba poznamenať, že zrejme nešlo o simulovanie, jednoducho sa mu "zaplietli" nohy. Kassai mal taktiež veľmi sťaženú úlohu pri posúdení situácie, nakoľko z jeho pohľadu situácia vyzerala diametrálne odlišne. Týmto momentom sa len potvrdzuje, že VAR je pre futbal viac než potrebný.

Penaltu následne premenil Gabriel Jesus, čím zvýšil skóre už na 4-0. Jesus zaznamenal v zápase dokonca hetrik.

"Nepotrebujeme streliť gól z takejto situácie. Bolo to úplne jasné. Hovorím to už dlho, rozhodcovia potrebujú pomoc. Aj oni chcú podať dobrý výkon, nechcú robiť chyby. Ale súčasná hra je veľmi rýchla a hráči sú oveľa schopnejší. VAR zaberie tri, štyri, desať sekúnd niekomu, kto to vidí na monitore a povie 'nie je to penalta, hrajte ďalej'," citovala agentúra AP Guardiolu.

Ten tiež odpovedal na otázku, či sa mal po inkriminovanej situácii Sterling priznať: "Áno, mohol tak urobiť."

Sám Sterling pre uefa.com situáciu opísal slovami: "Zakopol som o trávnik, bolo to nezavinené. Z mojej strany to bolo veľmi krkolomné, ale určite som nechcel nasimulovať penaltu. Naozaj som len zakopol."