Main Content

ARÉNA Pezinok a Miroslav Šatan založili hokejový klub

štvrtok, 8. november 2018 06:36 | Autor: TASR

Miroslav Šatan
Miroslav Šatan | zdroj: TASR

Bratislava 7. novembra (TASR-OTS) - V apríli 2018 v rámci otvorenia nového zimného štadiónu ARÉNA Pezinok, bola zástupcom investora Romanom Weckom vyslovená vízia o vytvorení hokejového klubu pre deti z Pezinka a okolia.

Výsledkom niekoľkomesačných príprav bol deň 18. september 2018, keď založili hokejový klub HK'18 Karpatský Sokol, čím sa mesto Pezinok známe najmä vďaka kvalitnému vínu prvýkrát dostalo na hokejovú mapu Slovenska.

HK'18 Karpatský Sokol začína svoje pôsobenie v sezóne 2018/19, pričom cieľom je vybudovať postupne širokú základňu hokejových hráčov. Aktuálna sezóna je prioritne zameraná na deti narodené v roku 2011 a 2012 a každou novou sezónou budú pribúdať mladšie ročníky. Cieľom je vybudovať stabilný klub s rodinnou atmosférou, so zapojením rodičov do klubových činností s výnimkou odborných činností, ktoré budú v kompetencii trénerov. Bezplatné zapožičanie hokejovej výstroje a 0,- eurové mesačné členské umožní hrať najobľúbenejší zimný kolektívny šport všetkým talentovaným deťom z Pezinka a okolia. V súčasnej dobe je veľký problém prilákať deti k hokeju, je to najmä z dôvodu finančnej náročnosti obstarania hokejového výstroja, a to odrádza rodičov prihlásiť svoje deti na tento šport, preto klub bude vytvárať možnosti pre všetky talentované deti s chuťou na sebe pracovať. Mentorom klubu bude legenda slovenského hokeja Miroslav Šatan.

18. novembra 2018 o 15.30 hod. sa v spolupráci so Slovenským zväzom ľadového hokeja uskutoční na zimnom štadióne ARÉNA Pezinok podujatie DETI NA HOKEJ. Akcia je určená pre dievčatá a chlapcov narodených v roku 2011 a 2012 všetkých úrovní korčuľovania, aby si mohli vyskúšať korčuľovanie a prácu hokejkou a pukom. Viaceré stanovištia (napríklad korčuľovanie pomedzi kužele, streľba na bránu a pod.) preveria ich zručnosti a na záver si bude možné zahrať aj hokejový zápas. Na deti budú dohliadať skúsení tréneri a tak rodičia si budú môcť vychutnať kávu a iné nápoje v pohodlí vyhriatej reštaurácie s výhľadom na ľadovú plochu. Každý účastník bude za svoju snahu odmenený balíčkom od SZĽH a ARÉNY Pezinok. Deti, ktoré tento krásny šport zaujme, sa budú môcť na mieste prihlásiť do hokejového klubu a stať sa súčasťou hokejovej rodiny.

Program bude zahájený o 15:30 hod., slávnostné otvorenie klubu odprezentuje mentor klubu a zároveň generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslav Šatan.

Ďalšie informácie na https://www.facebook.com/karpatskysokol/.