Main Content

Zrušené! Mayweatherov comeback sa nekoná, všetko je inak

štvrtok, 8. november 2018 06:23 | Autor: TASR

Floyd Mayweather
Floyd Mayweather | zdroj: TASR

Los Angeles 7. novembra (TASR) – Americký boxer Floyd Mayweather odriekol plánovaný zápas s japonským kicboxerom Tenšinom Nasukawom, pre údajné zavádzanie zo strany organizátorov.

"Chcem, aby bolo všetkým jasné, že ja Floyd Mayweather, som nikdy nesúhlasil s oficiálnym zápasom proti Tenšinovi Nasukawovi. Pri všetkej úcte, nikdy som o ňom nepočul. Organizátori ma oslovili s ponukou zúčastniť sa trojkolovej exhibície trvajúcej 9 minút proti súperovi, ktorého vyberie organizácia Rizen Fighting Federation. Nemalo však ísť o oficiálny duel. Zápas sa mal uskutočniť za zatvorenými dverami za prítomnosti malej skupiny zámožných divákov. Chcem sa ospravedlniť svojim fanúšikom za zavádzajúce informácie,“ napísal Mayweather na svojom Instagrame. Súboj sa mal podľa informácií organizátorov uskutočniť 31. decembra v Super Arene v Saitame na galavečere RIZIN 14.

Mayweather stál naposledy v ringu vlani v súboji s írskym majstrom zmiešaných bojových umení Conorom McGregrom, v ktorom víťazstvom zaokrúhlil bilanciu v profesionálnom boxerskom ringu na 50-0. Podľa jeho slov, išlo o jeho posledné profesionálne vystúpenie. V poslednej dobe sa v médiách začalo špekulovať o odvete s Filipíncom Mannym Pacquiaom. Informovala agentúra AFP.