Main Content

Preview Ligy majstrov - utorok: Barcelona - AC Miláno, Dortmund - Arsenal

utorok, 13. september 2011 11:51 | Autor: Matúš Lazový

Preview Ligy majstrov - utorok: Barcelona - AC Miláno, Dortmund - Arsenal
Preview Ligy majstrov - utorok: Barcelona - AC Miláno, Dortmund - Arsenal | zdroj: Matúš Lazový pre Sport7.sk, foto SITA

Futbaloví fanúšikovia sa dočkali. Po dlhej letnej prestávke dnes opäť štartuje prestížna Liga majstrov. Prinášame vám analýzu k dvom najatraktívnejším zápasom dnešného programu.

Borussia Dortmund – Arsenal Londýn

Začiatok zápasu – 20.45


Úradujúci nemecký majster, Borussia Dortmund, dnes privíta v úvodnom kole skupinovej fázy Ligy Majstrov londýnsky Arsenal. Cez víkend sa v domácej súťaži zverenci Jurgena Kloppa trápili a podľahli nováčikovi z nečakane Herthy 1-2.  Dnes však na „žlto-čiernych“ čaká súper troška iného rangu, aj keď je táto sezóna pre neho zatiaľ trápením. Tréner domácich dnes stále nemôže počítať s Barriosom, ktorého zranenie mu stále bráni v tom, aby nadviazal na výborné výkony z minulej sezóny. Dortmundu sa podarila cez letnú prestávku úctyhodná vec, keď sa im podarilo udržať po kope celý káder, až na jediný odchod – Sahina do Realu Madrid. Tím je veľmi dobré zohratý, avšak bez výraznejších pohárových skúseností.

Ako sme si už túto sezónu zvykli, zoznam absentujúcich hráčov je na strane Arsenalu vždy zapísaný, na čo aj nemalou mierou doplatili v úvode sezóny. Príchodom niekoľkých hráčov na konci prestupového obdobia sa však Arsenal ako-tak dal dokopy, a chudobná ligová výhra 1-0 nad Swansea snáď zavelila na lepšie časy na Emirates Stadium. Proti ambicióznemu nemeckému majstrovi však dnes nemôže rátať Wenger s trojicou Ramsey, Wilshere a Vermaelen, a čo je horšie, na lavičke kvôli trestu nebude môcť byť ani on.

Oba tímy sa radi prezentujú ofenzívnym štýlom hry, čo nahráva možnosti, že dnes uvidíme veľa gólov. Dortmund doplatí na „mladícku nerozvážnosť“ a skúsený útok kanonierov sa dostane do niekoľkých šancí. Zatiaľ čo na druhej strane nie je obrana Arsenalu v optimálnej forme, čo je len a len dobre pre domáce farby.

Náš tip – padne viac ako 2.5 gólu – kurz okolo 1.90

Barcelona – AC Miláno

Začiatok zápasu – 20.45

Najväčším šlágrom prvého kola skupinovej fázy je bezpochyby zápas na Nou Camp, kde sa stretne domáca Barcelona s AC Miláno. Barcelona odštartovala sezónu výborne, keď vo finále španielskeho superpohára porazila odvekého rivala z Madridu, a krátko na to si pripísala aj druhú trofej v tejto sezóne – európsky superpohár. Aj napriek sobotňajšiemu zaváhaniu v španielskej lige, keď na ihrisku Sociedadu prišli o dvojgólový náskok  a remizovali 2-2, je sila Barcelony veľmi veľká. Guardiola, ktorý dnes nemôže počítať s Mascheranom a Sánchezom, si však z tohto zápasu zobral ponaučenie keď vyhlásil, že zápasy, ako bol tento v sobotu, im dokazujú, že nie sú neporaziteľní a musia sa plne koncentrovať na každé stretnutie.

Jedným z najväčších problémov hostí pred dnešným stretnutím je zloženie stredovej formácie tímu, nad ktorou stále visí niekoľko otáznikov. Navyše,  Allegri dnes nemôže počítať v obrane s Mexesom a vpredu ani s Ibrahimovičom. Rossoneri cez víkend odohrali rovnaký zápas ako Barcelona, len s tým rozdielom, že oni museli ten dvojgólový náskok proti Laziu Rím doťahovať. Po góloch Ibrahimoviča, ktorý však dnes gól nepridá, a Cassana sa im to úspešne podarilo.

Dnes nás čaká na Nou Camp nepochybne kvalitný zápas, v ktorom majú oba tímy len tie najvyššie ambície. Avšak dnes verím v pomerne jasné víťazstvo Barcelony, ktorú zaváhania, ako bol posledný ligový zápas, dokážu nakopnúť k skvelým výkonom.

Náš tip – víťazstvo Barcelony s handicapom -1 – kurz okolo 1.80