Main Content

Davis Cup: Slováci privítajú Kanadu podľa očakávania na antuke

streda, 7. november 2018 07:13 | Autor: TASR

Martin Kližan
Martin Kližan | zdroj: TASR

Bratislava 6. novembra (TASR) - Slovenskí tenisti privítajú v kvalifikácii o postup na finálový turnaj Davisovho pohára Kanadu vo februári budúceho roka na antuke v bratislavskom NTC. Voľbu povrchu potvrdil Slovenský tenisový zväz v utorok na svojej oficiálnej stránke. Víťaz súboja postúpi na novembrový finálový turnaj v Madride.

Slováci si zahrajú vo svetovej skupine po 13-ročnej prestávke. S Kanaďanmi majú priaznivú bilanciu 1:0. V septembri 1997 zvíťazili v Montreale 4:1. Dva body vtedy získal Dominik Hrbatý, terajší kapitán slovenského tímu. Ten po októbrovom žrebe pre TASR povedal: "Na 99 percent budeme hrať na antuke. Všetci Kanaďania sú dobrí servismani odrastení na hardoch a v halách, antuka by im mala vyhovovať najmenej. Martin Kližan, Jozef Kovalík, Norbert Gombos na tomto povrchu vedia hrať, to isté platí aj o deblistovi Filipovi Poláškovi."

Finálový turnaj Davisovho pohára sa uskutoční 18.-24. novembra 2019 na harde v aréne La Caja Magica za účasti 18 tímov. Istú účasť má kvarteto tohtoročných semifinalistov Francúzsko, Chorvátsko, Španielsko, USA a dvaja držitelia voľných kariet Argentína s Veľkou Britániou, Doplní ich tucet úspešných tímov z kvalifikácie.