Main Content

Alvaro Morata: Vo futbale je najdôležitejšia hlava

streda, 7. november 2018 08:00 | Autor: Jakub Vaverka

Alvaro Morata
Alvaro Morata | zdroj: TASR

Alvaro Morata je v tejto sezóne veľmi kritizovaný, avšak tréner londýnskej Chelsea Maurizio Sarri mu verí a pravidelne ho nasadzuje do základnej zostavy The Blues. Teraz Španiel prehovoril o svojom vnútre.

Alvaro Morata prestúpil do Chelsea v lete 2017 z Realu Madrid za 55 miliónov libier. Úvod svojho angažmánu v modrom drese mal ako z učebnice, následne mu však zvlhol pušný prach a vytratil sa aj zo zostavy trénera Antonia Conteho. Príchod kormidelníka Maurizia Sarriho preňho znamenal novú šancu.

Aj keď sa Španiel rozbiehal pomalšie, začal dávať góly a momentálne je na tom lepšie ako Roberto Firmino či Romelu Lukaku. Morata otvorene hovorí o tom, v čom bol problém. „Vo futbale je dôležitá fyzická pripravenosť, ale najdôležitejšia je hlava,“ cituje ho ​Daily Mail.

„Ak nemáte správne nastavenú hlavu, ak nemáte správu mentalitu, razom ste v problémoch. Mal som obdobie, kedy ma všetko hnevalo. Dokonca aj keď vonku pršalo, vedelo ma to nahnevať. Ak som nedal gól, bolo to kvôli ihrisku. Hľadal som výhovorky a to nebolo dobre,“ otvoril sa Morata.

„Každý môže mať v živote zlé obdobie. My sme slávni, máme všetko. Niekedy si ľudia myslia, že nie sme ľudské bytosti, že nemáme pocity a ani žiadne problémy. Dôležité je nájsť správny balans. Teraz ho mám, som šťastný a je mi lepšie,“ zakončil španielsky zakončovateľ.