Main Content

Ramsey na roztrhanie: V hre sú anglickí giganti či Bayern Mníchov

pondelok, 5. november 2018 13:55 | Autor: Timotej Gašper

Aaron Ramsey
Aaron Ramsey | zdroj: TASR

Waleský reprezentant sa v lete 2019 stane voľným hráčom a podľa britských médií sa o jeho služby zaujímajú viaceré kluby z rôznych krajín.

Univerzálny stredopoliar, Aaron Ramsey, je v kádri Arsenalu už od roku 2008. Aktuálne 27-ročnému waleskému reprezentantovi plynie na Emirates Stadium posledný rok jeho kontraktu a je už isté, že k predĺženiu nedôjde. Do boja o jeho služby sa tak pustilo množstvo kvalitných tímov, pričom záujem je najmä z Premier League či Bundesligy. Z domácej konkurencie sa podľa TheSun o bezplatný zisk pokúsi Manchester United, Tottenham, Chelsea a Liverpool, pričom všetky spomenuté tímy plánujú vystuženie záložných radov.

Trojnásobný víťaz FA Cupu odohral za Arsenal dovedna 345 zápasov a vypracoval sa na uznávaného hráča. Jeho renomé je tak dobre známe i za hranicami Anglicka a o jeho podpis teda chce bojovať i nemecké duo Bayern Mníchov Borussia Dortmund. Plátok Express dodáva, že podľa posledných informácií má najbližšie k Ramseyho zisku nemecký majster z Mníchova. Bavori mali už v poslednom období načať rokovania s agentom ohľadom Aaronovej situácie a k dohode by teda podľa Expressu mohlo dôjsť už začiatkom nového roku. 

Húževnatý a vytrvalý záložník s prezývkou „Rambo“ by sa tak mohol stať jedným z prvých článkov novej generácie Bayernu, ktorá má začať kádrovými zmenami už v lete 2019. Do úvahy však spadá aj prestup do konkurenčných celkov, keďže Manchester United či Liverpool by mohli Ramseymu ponúknuť lukratívny kontrakt i veľkú prestíž.