Main Content

Vyjadrenia po šlágry kola Premier League: Klopp spokojný s bodom, Emerymu sa málil

nedeľa, 4. november 2018 12:23 | Autor: TASR

Jurgen Klopp
Jurgen Klopp | zdroj: YouTube

Londýn 4. novembra (TASR) - Futbalisti Arsenalu Londýn natiahli sériu bez prehry vo všetkých súťažiach už na štrnásť zápasov. V sobotňajšom šlágri 11. kola Premier League remizovali na Emirates Stadium s FC Liverpool 1:1, hoci prehrávali po góle Jamesa Milnera zo 61. minúty. V 82. minúte sa o vyrovnanie postaral Alexandre Lacazette.

Liverpool sa v neúplnej tabuľke dostal na prvé miesto o bod pred Manchester City, úradujúci majster však mal k dobru nedeľňajší duel so Southamptonom. Arsenal naposledy ťahal za kratší koniec 18. augusta, keď prehral 2:3 v lige na trávniku londýnskej Chelsea.

"Po zápase mi Virgil van Dijk povedal, že dnes mohol streliť hetrik. Celkovo však boli šance na obidvoch stranách a odchádzame s jedným bodom, ktorý sme si zaslúžili. Nemám taký pocit, že by sme dva body stratili. Arsenal bol dnes dobre pripravený a hlavne v strede poľa, kde sme my neboli až takí kompaktní," povedal tréner "The Reds" Jürgen Klopp.

Po hodine zápasu sa zmenilo skóre stretnutia vďaka hosťujúcemu Milnerovi, ktorý si na hranici šestnástky našiel odrazený center a tvrdou strelou poslal Liverpool do vedenia. V 82. minúte prišlo vyrovnanie na 1:1, keď presnú prihrávku do pokutového územia využil domáci Lacazette a po spracovaní lopty obstrelil liverpoolsku obranu aj brankára. "Po prvých dvoch prehrách v lige sme vedeli, že ak budeme pracovať, tak nám to prinesie body aj v takýchto zápasoch. Prvý polčas bol náročný, ale v druhom sme sa zlepšili, začali sme hrať aj viac fyzicky a podarilo sa nám vyrovnať," reagoval po zápase Lacazette.

Domáci tréner Unai Emery napriek nesplneniu víťazného cieľa pochválil svoj tím: "Túžili sme po víťazstve, ale s výkonom mužstva som spokojný. Neustále pracujeme a zlepšujeme sa aj po taktickej stránke. Fanúšikovia nás tlačia dopredu a myslím, že aj pre nich to bolo divácky atraktívne stretnutie. Spokojný som na 50 percent. Opakujem, výkon bol v poriadku, ale bodová odmena mohla byť vyššia."