Main Content

Tomáš Deák - prvý Slovák v UFC?

pondelok, 5. november 2018 09:00 | Autor: Jakub Vaverka

Tomáš Deák
Tomáš Deák | zdroj: Instagram

Zmiešané bojové umenia a predovšetkým organizácia UFC sa v našich končinách stávajú čoraz populárnejšie. Doposiaľ však v najsledovanejšej MMA súťaži chýbalo slovenské zastúpenie.

Doteraz sa v súvislosti so svetovým MMA a Slovenskom hovorilo predovšetkým o Ivanovi Buchingerovi, ktorý v rámci Cage Warriors čelil Conorovi McGregorovi v čase, keď Ír s veľkou kariérou ešte len začínal. V samotnom UFC, ktoré sa teší predovšetkým v uplynulých rokoch veľkej  obľube, sme ale slovenské zastúpenie nevideli.

Situácia má blízko k pozitívnej zmene. Slovenským želiezkom v ohni v Ultimate Fighting Championship by sa mohol stať bojovník Tomáš Deák. Člen prvej slovenskej akadémie Octagon Fighting Academy zápolí v bantamovej váhe a svojimi výkonmi upútal aj pozorovateľov z najvyšších miest.

Deák vo svojej kariére nastúpil na 27 súťažných zápasov, v ktorých osemnásťkrát vyhral a deväťkrát ťahal za kratší koniec povrazu. Jeho forma ale graduje, pričom počas uplynulých dvoch rokov si zaknihoval štyri víťazstvá v rade. Postupne zdolal Vadima Buseeva, Alexandrea Yanisheva, Nikitu Chistyakova a naposledy Sharamazana Chupanova.

Súboj s Chupanovom bol na programe v marci 2018, už o pár dní, konkrétne sedemnásteho novembra, Tomáš Deák nastúpi v rámci podujatia Oktagon 10 proti Andrewovi Whitneymu, ktorý má skúsenosti z prestížneho UFC.

Bojovník s prezývkou The Beast má už 34 rokov a môže byť takpovediac vstupenkou pre slovenského zápasníka do Ultimate Fighting Championship. Samozrejme, v tomto biznise to nikdy nie je stopercentné, ale všetko nasvedčuje tomu, že a Deák porazí Whitneyho, dostane šancu. O všetkom by sa malo rozhodnúť už o necelé dva týždne v hlavnom meste Českej republike v Prahe.