Main Content

CORMIER VS LEWIS: Strach, väzenie, triky, mediálne hry - je tu boj o titul!

piatok, 2. november 2018 11:15 | Autor: Jakub Vaverka

Cormier - Lewis
Cormier - Lewis | zdroj: Instagram

Od UFC 229, kedy Conor McGregor podľahol Khabibovi Nurmagomedovovi sa humbuk okolo MMA mierne upokojil. To je však už minulosťou. Prichádza UFC 230 a dlho očakávaný súboj o titul majstra sveta v ťažkej váhe. 

Pôvodne tam ani nemal byť. Pôvodne Derrick Lewis Alexandra Volkova v rámci UFC 229 poraziť nemal. Dlho to vyzeralo, že súperovi podľahne, ale desať sekúnd do konca zápasu Volkova knokautoval a vyhral. Teraz ho čaká Daniel Cormier, dvojnásobný šampión UFC.

Lewis si pred sobotným zápasom do svojho súpera rypol, jeho slová priniesol portál MMA Fighting. „Dôvod, prečo si myslím, že zobral bitku so mnou je ten, že Jon Jones je späť v hre. Cormier nechcel čakať do januára a stále viac počúvam hlasy, že sa Jonesa jednoducho bojí.“

„Myslí si, že bude skvelé bojovať proti niekomu, ako som ja. Chlapovi, ktorý nemá toľko schopností ako Jones. Cormier je v tom, že nastúpiť proti mne bude pre neho jednoduché,“ prehlásil Derrick Lewis, jeden z hrdinov večera UFC 229.

Faktom je, že dopingový hriešnik Jon Jones sa vracia do Oktagonu. Konkrétne 29.decembra, kedy v Las Vegas v odvetnom zápase vyzve Alexandra Gustafssona. Jones ešte neprehral a v ťažkej váhe je podľa verejnosti pre Cormiera najväčšou hrozbou práve on. Ak sa „Bonesovi“ podarí Gustafssona zdolať aj druhýkrát a „DC“ porazí Lewisa, zloženie ďalšieho zápasu bude následne veľmi jednoduché.

„Myslím si, že sa ho bojí, veď ho dvakrát porazil,“ zakončil Lewis svoj prehovor. Odpoveď Daniela Cormiera nenechala na seba dlho čakať. Cormier si myslí, že „The Black Beast“ sa do pozície outsidera stavia schválne a takpovediac robí pred svetom zo seba hlupáka.

„Trénuje tvrdšie, ako tvrdí. Derrick je o niečo inteligentnejší ako ostatní zápasníci. Veľa vecí sa naučil na ulici, to máme spoločné. Na rozdiel do iných, ja cez jeho slová vidím. Nie je hlúpy, veľmi dobre vie, čo robí. Snaží sa nám prejsť cez rozum. Nemyslím si, že je to len ignorant,“ prehovoril uznávaný Daniel Cormier.

„Tento chlapík bol v mladosti vo väzení a keď ste mladý Afroameričan za mrežami, veľa ľudí sa vám otočí chrbtom. Keď ste v cele, hovoríte si, že budete lepší, keď vás prepustia. Väčšina sa nezmení, ale Derrick sa zmenil. Stal sa milionárom, bojuje o titul majstra sveta. Je iný, ako ostatní,“ zakončil DC. Dlho očakávaný zápas nás čaká v nedeľu nadránom slovenského času.