Main Content

VIDEO: V derby víťazstvo Bystrice nad Zvolenom

streda, 31. október 2018 21:02 | Autor: TASR

hokejisti HC'05 Banská Bystrica
hokejisti HC'05 Banská Bystrica | zdroj: TASR

Banská Bystrica 31. októbra (TASR) - Hokejisti Banskej Bystrice zdolali v derby Zvolen. 

Úvodná tretine síce gól nepriniesla, no pohronské derby bolo opäť plné vášní vo vypredanom hľadisku i tvrdých súbojov na ľade. Lepšie začali domáci, snažili sa čo najrýchlejšie pohnúť so skóre, no s pribúdajúcimi minútami, keď sa im nedarilo prekonať brankára Tomeka, tabuľkový líder zo Zvolena hru vyrovnal a dostával sa tiež do zakončenia. V 3. min ideálnu šancu spálil Varga korčuľujúci sám na brankára Tomeka, onedlho Török v rozhodujúcej chvíli minul puk. V 10. min Zuzin sa trikrát pokúšal otvoriť skóre a v závere tretiny sa dvakrát do dobrých príležitostí natlačil Sýkora. Najskôr v 18. min tiesnený zblízka ani nevystrelil a pár sekúnd pred klaksónom poslal puk ponad bránku.

V druhej tretine sa najskôr Zvolenčania ubránili oslabeniu, a potom prvýkrát udreli, keď po strele Chovana usmernil puk pred bránkou Růžička. V 28. min už bolo 0:2, v presilovke Šišovský dokonale bez prípravy pridal gól po 22 sekundách hry v početnej prevahe. Zvolenčania boli pri chuti a v 31. min Šišovský a neskôr Zuzin mohli pridať aj ďalšie góly 'rytierov'. Domáci nemali strelecký deň, v 35. min dva razy Bartánus v presilovke a aj Higgs neprekonali pozorného Tomeka v bránke. V 36. min samostatný nájazd nepremenil na druhej strane Vandas. Už sa zdalo, že sa domáci gólu v 2. tretine nedočkajú, no Asselinov prudký forhend v 39. min predsa len rozvlnil sieť a vyvolal väčšiu nádej na zvrat.

V 3. tretine tlak 'baranov' zosilnel, s pribúdajúcimi minútami sa však objavovala aj nervozita a hľadal sa recept na prekonanie Tomeka. V 50. min ho našiel voľný Higgs po presnej nahrávke od Asselina a začínalo sa odznova. O dokonalý zvrat sa postaral v 58. min Sýkora, keď mu naservíroval puk spoza bránky Higgs. V 59. min ešte spálil šancu v prečíslení domáci Selleck a hosťom na vyrovnanie nepomohla ani 65-sekundová power play s obrovskou šancou Petráša.

HC'05 iClinic Banská Bystrica - HKM Zvolen 3:2 (0:0, 1:2, 2:0)
Góly: 39. Asselin (Marshall), 50. Higgs (Asselin), 58. Sýkora (Higgs) - 26. Růžička (Chovan, Zuzin), 28. Šišovský (Kytnár, Vandane). Rozhodovali P. Stano, Jonák - Synek, Gegáň, vylúčení 3:3, presilovky 0:1, v oslabení 0:0, 2841 divákov (vypredané).