Main Content

Bernardo Silva otvorene: Máme len štyroch konkurentov

streda, 31. október 2018 13:07 | Autor: Timotej Gašper

Bernardo Silva
Bernardo Silva | zdroj: TASR

Portugalský ofenzívny futbalista v službách Manchestru City priznal, že v boji o titul Premier League majú aktuálni majstri len štyroch konkurentov. 

Bernardo Silva sa v interview pre SkySports priznal, že v boji o triumf v najsledovanejšej klubovej súťaži sú len štyri celky, ktoré môžu ohroziť dominanciu „The Sky Blues“. 24-ročný krídelník prišiel do Manchestru v lete 2017 a v aktuálnej sezóne patrí k najväčším oporám Guardiolovho tímu. 

„Myslím si, že v tejto sezóne to bude ťažšie ako pred rokom. Vlani nikto neočakával, že vyhráme toľko zápasov a nazbierame taký počet bodov, čiže v aktuálnom ročníku tímy vedia, že musia hrať inak, aby sa im podarilo nás poraziť,“ načal Bernardo Silva o možnosti obhajoby titulu v sezóne 18/19. V aktuálnej sezóne odohral Silva už 782 minút s bilanciou troch gólov i jednej asistencie a patrí k najvýraznejším osobám „Cityzens“. „Samozrejme, že to bude veľmi ťažké, ale my pracujeme tvrdo aby sme z každého zápasu mali tri body a aby sme na konci sezóny oslavovali zisk titulu.“

Pri otázke, ktoré tímy môžu priamo ohroziť Manchester City v ceste za obhajobou Silva dlho nerozmýšľal. „Myslím si, že Chelsea a Liverpool sú veľkými ašpirantmi na titul. Sú veľmi silní, čo platí aj o Arsenale. A napriek tomu, že sme vyhrali nad Tottenhamom, oni sú tiež veľmi silní a teda sú priami konkurenti.“Treba dodať, že portugalský mladík do zoznamu mierne kontroverzne nezaradil najväčšieho rivala, Manchester United. 

Manchester City aktuálne vedie tabuľku, keďže po 10.kole je bez prehry s 26 bodmi. Hneď za ním je len kvôli skóre s rovnakým počtom bodov Liverpool a trojicu, ktorá dovedna neprehrala, uzatvára Chelsea s počtom bodov 24. Arsenal je „večne“ štvrtý vo veľmi dobrej forme a na prvé miesto stráca 4 body.