Main Content

Po zápase v Leicestri sa zrútil vrtuľník vlastníka futbalového klubu (2)

nedeľa, 28. október 2018 10:53 | Autor: TASR

Leicester
Leicester | zdroj: TASR

Leicester 28. októbra (TASR) - Na parkovisko pred futbalovým štadiónom v anglickom meste Leicester sa zrútil v sobotu vrtuľník, ktorý patril thajskému vlastníkovi miestneho futbalového klubu Vičajovi Srivaddhanaprabchovi. Informovala o tom britská stanica BBC.

Vrtuľník havaroval krátko po vzlietnutí. Miestna polícia neinformovala, či sa v ňom nachádzal aj Srivaddhanaprabcha, no zdroj BBC blízky rodine podnikateľa uviedol, že šesťdesiatročný majiteľ klubu údajne bol na palube. Stroj odlietal po skončení zápasu Premier League na štadióne King Power, v ktorom hral Leicester City proti West Hamu United (1:1). "Vrtuľník náhle stíchol a vyzeral, že sa vymkol kontrole. Potom bolo počuť silný náraz a videl som veľké plamene," povedal pre BBC fotograf Ryan Brown.

Na záberoch z miesta udalosti je vidieť rozsiahly požiar, ktorý sa podarilo uhasiť v priebehu 20 minút. Srivaddhanaprabcha sa stal vlastníkom klubu v roku 2010. V sezóne 2015/2016 získali "líšky" titul v anglickej lige. Informovala agentúra AP.