Main Content

Hodnotenie trnavských hráčov po zápase Spartak – Dinamo Záhreb

piatok, 26. október 2018 19:30 | Autor: Filip Chudý

Hráči Spartaka Trnava
Hráči Spartaka Trnava | zdroj: TASR

Spartak Trnava má za sebou nešťastný zápas proti chorvátskemu gigantovi. Ako si v ňom počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie futbalistov slovenského tímu na stupnici 1 – 10.

Martin Chudý (6,5) – V tomto zápase mohol ukázať, že vie aj moderne rozohrávať, čo sa mu na jednu výnimku aj celkom úspešne darilo. Výkopy volil len vtedy, keď by rozohrávka na krátko bola zbytočným riskom vzhľadom na postavenie hráčov. Vyčítať mu možno len jedno zbytočné vybehnutie na center. Ale on nie je brankár alibista, čo stojí stále na čiare v štýle „však obrancovia to vyriešia“. Síce tým možno niekedy zbytočne riskuje, ale tiež veľakrát situáciu vyrieši a zabráni nebezpečným závarom. Skvele vychytal Oršiča a Gojaka, len škoda, že v prvom prípade aj tak bol z toho po dorážke gól.

Matej Oravec (5,5) – Hral na treťom poste počas skupinovej fázy, pričom tento mu možno najmenej sadol. Aj keď to spôsobilo aj to, že súper útočil prevažne tadiaľ. Mal veľmi nízku úspešnosť prihrávok (39,1%). Výborným zákrokom zabránil na čiare gólu, ale smerom dopredu ho nebolo vôbec vidieť.

Martin Tóth (4,5) – Trikrát sa okolo neho v zápase otočili, pričom v prvom prípade musel hasiť na čiare Oravec a vo zvyšných dvoch prípadoch z toho boli góly. Ako skúsený obranca by také situácie mal pozične ustáť. Ostatné veci pritom riešil dobre, lenže...

Boris Godál (7) – Opäť mal z defenzívnych hráčov najlepšie čísla v obranných štatistikách. Vyčítať mu možno len dve-tri v danej chvíli chybné pozičné postavenia, ale to je za 90 minút prakticky nič. V prvom polčase skvele zblokoval nájazd a následnú strelu Oršiča.

Matúš Čonka (6,5) – Kým vládal pomáhať ofenzíve, bol veľmi platný, o čom svedčí aj najväčší počet dotykov s loptou (59) spomedzi domácich. Má aj veľký podiel na góle Trnavy. Po hodine hry sa prejavila jeho absencia pre zranenie a už prakticky len bránil, ale za to dobre.

Lukáš Greššák (6) – Odovzdal sa pre mužstvo. Škoda, že jeho prihrávka na Jirku nebola gólovou asistenciou. Dobre vypĺňal medzery pred obranou, len veľká smola, že dieru pri víťaznom góle nezalepil.

Jakub Rada (6,5) – Nebál sa dávať konštruktívne prihrávky smerom dopredu, dve-tri jeho kolmice spievali. Je síce pravda, že niektoré lopty mohol zahrať precíznejšie, ale kto tvorí, ten robí aj chybičky.

Erik Jirka (5) – Po zápase vyzeral ako zbitý pes, tak ho prehra mrzela. Je síce pravda, že mohol rozhodnúť o výhre Trnavy, pretože pri stave 2:0 by bolo zrejme vymaľované, lenže zakončoval z tej pozície správnym spôsobom, proste aj súperov brankár má nejakú kvalitu. Toto mu teda vyčítať nebudeme, no tiež treba povedať, že smerom dozadu mal problémy a práve tam to horelo.

Erik Grendel (6,5) – Je to pán futbalista. Rozdal najviac kľúčových prihrávok z domácich, hoci boli len dve. No viac nemal ani žiaden hráč Dinama. Vedel, kedy podržať loptu, resp. kedy ju rozohrať. Dobre sa naňho pozeralo, lenže pre Trnavu by bolo lepšie, ak by bol v hre ešte viac.

Vachtang Čanturišvili (6,5) – Opäť bol najlepší z hráčov Trnavy v úspešnosti prihrávok, teda spomedzi tých, čo nastúpili v základe. Pričom s údajom 81,8 % by sa nestratil ani medzi najlepšími hráčmi Dinama. Zopár jeho centrov bolo veľmi kvalitných, pričom dobre riešil aj svoj prienik na začiatku druhého polčasu, teda až na strelu tesne vedľa. Smerom dopredu a hlavne dozadu ukázal, že má dvojo pľúc. Preto je možno škoda, že ho tréner nepresunul v druhom polčase na pravú stranu, kde to vtedy horelo. Pritom keď si v záverečnej štvrťhodine prvého polčasu vymenil strany s Jirkom, tak to bola najlepšia fáza zápasu z trnavskej strany.

Ali Ghorbani (7) – Dokázal Bakoša zastúpiť, pričom nielen tým, že dal gól. Potvrdil, že je skvelý hlavičkár. V medzihre nohou síce občas nezahral loptu precízne, ale útočníkovi Trnavy nemožno po tomto zápase takmer nič vyčítať.

Patryk Malecki, Davit Schirtladze (bez známky) – Hrali málo času na to, aby sme ich mohli reálne zhodnotiť. Takto povieme len všeobecný názor, že veľmi nepomohli.

Význam známok


Stupnica je v rozmedzí 1 – 10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon