Main Content

Chelsea môže už čoskoro kúpiť český miliardár

piatok, 26. október 2018 14:52 | Autor: Timotej Gašper

Chelsea FC
Chelsea FC | zdroj: © TASR

Svet športu obletela v posledných dňoch pomerne šokujúca informácia, podľa ktorej môže už čoskoro prísť k predaju londýnskej Chelsea v prospech českého miliardára, ktorý je v blízkom vzťahu s Abramovičom.

Negociácie ohľadom predaja londýnskeho futbalového veľkoklubu nastali po incidente v Anglicku, kde bol v juhoanglickom meste Salisbury otrávený dvojitý agent Sergej Skripal a jeho dcéra, pričom podľa západu sú za to zodpovedné ruské tajné služby. Briti na to zareagovali ďalšími sankciami voči Rusku, ktoré sa dotkli aj rusko-izrealeského majiteľa londýnskeho veľkoklubu ako blízkeho "priateľa" Kremľu Romana Abramoviča.

Český zdroj tyden.cz k informácií dodáva, že od toho momentu je Rus v Anglicku nevítaný a dokonca mu odmietli prijať pobyt na Ostrovoch na ruské víza, kvôli čomu si zariadil izraelské občianstvo. Abramovič, ktorý je majiteľom klubu od roku 2003, na základe týchto skutočnosti zvažuje predaj Chelsea pričom najhorúcejším kandidátom na jeho kúpu je najbohatší Čech, Petr Kellner

Kellner, ktorého majetok je podľa českého plátku tyden.cz vyčíslený až na 15,5 miliardy dolárov, je zároveň veľkým fanúšikom Chelsea. Na Stamford Bridge vlastní jednu z najväčších VIP lóží a má ju tesne pri samotnom Abramovičovi, s ktorým sú okrem biznisu aj blízki priatelia v súkromí. Podľa britských odborníkov na Chelsea aktuálne hodnotu 4 miliardy libier a ročná investícia od Abramoviča sa má pohybovať na úrovni 300 miliónov libier. Aktuálny majiteľ nalial do klubu za ostatných 15 rokov astronomické peniaze a počas jeho éry vyhral klub zo Stamford Bridge 5x Premier League, 5x FA Cup a v roku 2012 triumfoval aj v Lige majstrov. 

Tyden.cz dodáva, že Kellner plánuje odkúpiť na začiatok viac než 50% akcií klubu, no postupne prebrať aj ostatnú zodpovednosť a ešte rozšíriť svoje už tak gigantické impérium.