Main Content

Účtovník, ktorý si zachytal v NHL, sa vracia späť na scénu (+VIDEO)

piatok, 26. október 2018 10:13 | Autor: Marek Ďaďo

Scott Foster
Scott Foster | zdroj: YouTube

Scott Foster, tak znie meno účtovníka, ktorého v minulej sezóne využili Jastrabi z Chicaga ako pohotovostného brankára, keďže mali na súpiske hneď niekoľko zranených gólmanov. 36-ročný chlapík však nesedel iba na lavičke - niekoľkými zákrokmi pomohol tímu vyhrať zápas. Teraz sa objavil opäť na tréningu Blackhawks.

Zdá sa, že si Foster zohnal novú prácu na čiastočný úväzok. V tejto sezóne bude totiž navštevovať tréningy Chicaga. Dôvod je prostý - treba zaistiť, aby boli počas doby tréningov vo „veternom meste“ na ľade vždy aspoň dvaja brankári.

V utorok sa Foster dostal na ľad po tom, čo klzisko opustila tímová jednotka Corey Crawford.

„Myslím si, že sa mu páči tento nápad. Je to lepšie ako nejaká “pivná“ liga,“ povedal s úsmevom na tvári tréner Joel Quenneville. „Bude na ľade počas voliteľných tréningov, ktoré sa konajú doma, takže budeme mať k dispozícii vždy dvoch brankárov.“

Rozhodne vás prinúti zapracovať na vašej strele,“ hovorí kapitán Jonathan Toews. „Nie je to tak, že by ste strieľali proti nejakému začiatočníkovi. Bolo skvelé sledovať  čo zažil v minulej sezóne. Chytal dobre, takže si myslím, že si zaslúžil šancu vrátiť sa a stáť na ľade spolu s nami.“

V minulom ročníku nastúpil Foster do brány Blackhawks po tom, čo sa záložný brankár Anton Forsberg zranil ešte pred zápasom s Winnipegom a vtedajšia jednotka, Colin Delia, bol z rovnakého dôvodu nútený odstúpiť v priebehu zápasu. Do konca duelu zostávalo ešte 11 minút a 59 sekúnd. Rad teda prišiel na Fostera, ktorý za svoj chrbát nepustil jediný gól, chytil všetkých 7 striel  a radoval sa z víťazstva 6:2. Jednoducho príbeh ako z rozprávky.

VIDEO: Nečakaný debut Scotta Fostera v minulej sezóne