Main Content

Slovan sa má zaujímať o služby dvojnásobného víťaza Stanley Cupu

piatok, 26. október 2018 09:38 | Autor: Martin Gregor

Chris Versteeg a Marián Hossa, koláž s logom HC Slovan
Chris Versteeg a Marián Hossa, koláž s logom HC Slovan | zdroj: TASR

Kris Versteeg sa údajne ocitol v hľadáčiku HC Slovan Bratislava.

Kanadský útočník by mohol byť po Miroslavovi Šatanovi, Ľubomírovi VišňovskomJonathanovi Cheechoovi štvrtým hráčom s hviezdnym menom, ktorý oblečie dres hokejového klubu HC Slovan Bratislava v rámci kontinentálnej KHL.

Naznačujú to informácie portálu sport.sk, ktorý dnes informoval, že kanadský útočník sa objavil v Nitre, kde bol pozrieť svojho mladšieho brata Mitcha. Vedenie HK Nitra dokonca uviedlo, že kanadský hokejista s hráčmi spod Zobora možno aj vykorčuľuje na ľad"Áno, Kris Versteeg prišiel do Nitry pozrieť brata. Je možné, že si s naším tímom aj zatrénuje. To mu bez problémov umožníme. Pre našich mladých hokejistov by to určite bola veľká škola, keby sa od neho mohli niečo priučiť na tréningu," povedal pre Denník Šport prezident HK Nitra Miroslav Kováčik.

32-ročné pravé krídlo má za sebou bohatú kariéru v NHL, v rámci ktorej odohral v základnej časti 643 zápasov s bilanciou veľmi pekných 358 kanadských bodov. Ďalších 93 duelov a 48 bodov si pripísal v play-off. 5 sezón strávil v Chicagu Blackhawks, pričom v ročníkoch 2009/2010 a 2014/2015 sa mu po boku Mariána Hossu podarilo vybojovať Stanleyho pohár.

Kanadský forward po minulej sezóne, v ktorej pre zranenia odohral za Calgary len 24 stretnutí, nečakane opustil zámorskú profiligu a zamieril do KHL, kde sa dohodol s bohatým ruským klubom Avangard Omsk. V jeho drese nastúpil len na 11 stretnutí, v ktorých strelil 3 góly a pridal 2 asistencie. Následne sa cesty klubu a hráča rozišli.

Teraz sa špekuluje o tom, kde bude pokračovať vo úspešnej kariére. Na stole má mať ponuky z KHL aj NHL. Čí sa podarí práve Slovanu zabezpečiť jeho služby je nateraz veľmi otázne. Jeho prítomnosť na Slovensku by však mohol manažment belasých minimálne využiť na zaujímavý rozhovor na túto tému.