Main Content

Tomáš Záborský ukončil reprezentačnú kariéru a zverejnil odkaz fanúšikom

štvrtok, 25. október 2018 18:51 | Autor: TASR

Tomáš Záborský
Tomáš Záborský | zdroj: TASR

Bratislava 25. októbra (TASR) – Slovenský hokejový reprezentant Tomáš Záborský vo veku 30 rokov definitívne ukončil reprezentačnú kariéru.

Oznámil to vo štvrtok v telefonickom rozhovore aj generálnemu manažérovi slovenských hokejových reprezentácii Miroslavovi Šatanovi. Rozhodol sa tak z dôvodu, že sa chce ďalej sústrediť už len na klub a rodinu.

"Tomášove rozhodnutie rešpektujeme a ďakujeme mu za tie zápasy, ktoré za národný tím odohral. Držíme mu palce v klubovej kariére," citoval oficiálny web SZĽH Miroslava Šatana.

Vedenie seniorskej hokejovej reprezentácie pozvalo Záborského aj na Nemecký pohár 2018, ktorý sa začiatkom novembra uskutoční v Krefelde. Útočník fínskej Tappary Tampere sa ospravedlnil pre vyťaženosť v klube.

Záborský je odchovanec trenčianskeho hokeja. V roku 2006 ho draftoval New York Rangers v piatom kole z celkového 137. miesta. V slovenskej hokejovej reprezentácii debutoval v roku 2010. Spolu odohral v najcennejšom drese 28 stretnutí, v ktorých strelil 8 gólov. Posledný zápas odohral proti Českej republike v osemfinále ZOH 2014 v Soči.

Status Tomáša Záborského v plnom znení na Facebooku

„Rád by som dal veci na poriadok pre tých, ktorých to zaujíma ohľadom reprezentácie. Minulý rok som nereprezentoval, lebo sme s manželkou očakávali prvé dieťa, pôrod bol v zahraničí a termín bol 26.12., čiže som hneď na rovinu povedal Mirovi, že do repre nepôjdem, lebo budem s manželkou a so synom.

Nepoznám veľa ľudí, čo by nechali manželku samú s mesačným synom v zahraničí na 3 týždne. Tento rok sa mi GM ozval opäť a už 15. 10. som napísal, že do reprezentácie jednoducho neprídem. Bohužiaľ, s Mirom sme sa nepochopili, myslel si, že iba na akciu v novembri, ale na definitívne.

Dôvody môjho rozhodnutia vedia tí, čo ma poznajú, ďalej to nebudem rozvádzať a riešiť. Budem rád, ak sa táto téma konečne po rokoch skončí a nemusí byť spájané Zaborsky a reprezentácia každý boží zraz, každý rok. Už som z toho vážne unavený.

Prajem chlapcom aj vedeniu reprezentácie veľa úspechov na turnajoch aj majstrovstvách sveta. Touto správou sa pre mňa táto téma končí a budem rád, aj od novinárov, aby to už ďalej nerozvádzali a nechali to konečne tak. Ďakujem.“