Main Content

Pep Guardiola si vyhliadol veľkú zimnú posilu! Plánuje oslabiť konkurenciu

pondelok, 22. október 2018 12:56 | Autor: Timotej Gašper

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: © TASR

Britské futbalové plátky informujú, že španielsky tréner v službách aktuálneho majstra Premier League si vybral nového hráča do svojho už tak silného kádru. 

TheSun píše, že Pep Guardiola by sa v zime mohol zamerať na vystuženie už tak silnej defenzívy. Napriek tomu, že v obrane „The Sky Blues“ figurujú mená ako Stones, Laporte, Mendy, Walker, Otamendi, Kompany či Danilo, chce vedenie aktuálneho majstra predsa len priviesť nový vietor. Pravdou však je, že obrancovia City často laborujú so zraneniami a herný program je ozaj náročný. V tom prípade by sa už v januári mohol k tímu na Etihad Stadium pridať Nathan Aké

Holandský univerzálny obranca je už druhou sezónou oporou Bournemouthu, kam prestúpil za 23 miliónov ešte v lete 2017. Nadaný Holanďan bol v minulosti dlhých šesť rokov kmeňovým hráčom Chelsea, no v prvom tíme toho veľa neodohral a po sérií hosťovaní zvolil trvalý prestup do kádru „The Cherries“. Aké je výnimočný tým, že mu nerobí problém podať kvalitný výkon na postoch ľavého obrancu, stredného obrancu a rozumie si aj s pozíciou defenzívneho stredopoliara. Guardiolu prirodzene takýto hráči fascinujú, no ak má o 23-ročnú hviezdu Bournemouthu skutočný záujem, musí konať, keďže v rade stoja aj Arsenal s Tottenhamom. „Počul som o tom, ale aktuálne som hráčom Bournemouthu, ide nám to dobre a sústredím sa len na naše výkony,“ okomentoval Aké prestupové špekulácie ešte skôr v lete, kedy ho najčastejšie spájali ešte aj s Manchestrom United.

TheSun dodáva, že cena za hráča so stále obrovským potenciálom by sa mohla pohybovať v rozmedzí 40-50 miliónov libier a vzhľadom na to, že Bournemouth nepatrí k ligovým gigantom, vyzerá odchod holandského obrancu pomerne dosť reálne.