Main Content

Predstavujeme skupiny Ligy Majstrov: Skupina F, skupina bez favorita

sobota, 10. september 2011 19:09 | Autor: Anton Martinka

Predstavujeme skupiny Ligy Majstrov: Skupina F, skupina bez favorita
Predstavujeme skupiny Ligy Majstrov: Skupina F, skupina bez favorita | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk, foto SITA

Liga majstrov spoznala približne pred dvoma týždňami mená všetkých 32 klubov, ktoré budú štartovať v novom ročníku tejto prestížnej súťaže. Po žrebe v Manaku sme sa dozvedeli aj ich rozdelenie do základných skupín. Nový 8-dielny seriál sport7.sk vám postupne predstaví všetky skupiny Champions League sezóny 2011/2012.

Za mierneho ale naozaj veľmi mierneho favorita E-skupiny môžeme považovať Arsenal Londýn. Gunners boli toto prestupové obdobie hádam najskloňovanejším  klubom v médiách. Hovorilo sa hlavne o odchode dvoch kľúčových hráčov, Cesca Fabregasa do Barcelony a Samira Nasriho do konkurenčného Manchestru City. Arséne Wenger za nich nedokázal dlho nájsť vhodnú náhradu a tak fanúšikovia londýnskeho klubu tŕpli naozaj až do konca prestupového obdobia. V jeho závere, medzi 29. a 31.augustom sa vedeniu konečne podarilo uloviť nové posily. Per Mertesacker, Mikel Arteta, Andé Santos, Park Chi Young a Yossi Benayoun – to je menoslov hráčov, ktorí by sa mali postarať o návrat kvalitných výkonov na Emirates Stadium, ktoré v úvode sezóny Arsenalu naozaj chýbali.

Hodnota mužstva: 291 miliónov eur

Skupinu E možeme považovať za jednu z najzamotanejších. Okrem Arsenalu, ktorý je pre mnohých hlavným favoritom sa bude o postup biť aj francúzsky veľkoklub Olympique Marseille, nemecký majster Borussia Dortmund a grécky Olympiakos Pireus.

Francúzske Olympique Marsaille sa minulý rok dostalo do osemfinále, po tom ako v skupine so Žilinou, Chelsea a Spartaku Moskva skončilo na druhej priečke. Najväčšou letnou posilou Deshampsovho kádra sa stal za 12 miliónov eur známy Alou Diarra z konkurečného Bordeaux. Základ súčasného mužstva hrá spolu už štyri sezóny, preto očakávame, že v Lige majstrov bude mať Marseille opäť ambíciu postúpiť minimálne do osemfinále a v domácej lige zdvihnúť nad hlavu majstrovskú trofej.

Hodnota mužstva: 154 miliónov eur

Silným konkurentom pre Arsenal a Marseille bude určite aj súčasný majster nemeckej Bundesligy, Borrusia Dortmund. Mladý tím pod vedením Jurgena Kloppa hral naposledy milionársku súťaž v sezóne 2003/2004. Káder, ktorý je prešpikovaný talentami akými sú Mario Gotze či Marc Hornschuh predvádza okulahodiaci futbal. Pre nemeckého majstra by bola neúčasť v osemfinále veľkým sklamaním.

Hodnota mužstva: 175 miliónov eur

Posledným tímom tejto vyrovnanej skupiny je grécky Olympiacos Pireus. Súčasný majster gréckej ligy je poskladaný zväčša z hráčov širšieho kádra gréckej reprezentácie. Posledný krát sa predstavil v lige majstrov v sezóne 2009/2010, kedy si zahral v skupine aj so svojím súčasným konkurentom Arsenalom Londýn. Pireus dokonca v domácej odvete zdolal mužstvo Arséneho Wengera 1:0. Hoci má Olympiakos kvalitné mužstvo v silnej konkurencií skupiny E skončí pravdepodobne až posledný. Na rozdiel od ostatných skupín ale očakávame tuhý boj o postupové priečky až do posledného 6. kola.

Hodnota mužstva: 71 miliónov eur


Náš tip na celkové umiestnenie:
1.    Borrusia Dortmund
2.    Arsenal Londýn
3.    Olypique Marseille
4.    Olypmiaqos Pireus