Main Content

Ján Oblak odmietol nastúpiť za Slovensko, píše The Sun

piatok, 19. október 2018 10:37 | Autor: Martin Gregor

Ján Oblak, koláž The Sun
Ján Oblak, koláž The Sun | zdroj: TASR

Hovorí sa, že geografia robí najväčšie problémy Američanom. No v britskom denníku The Sun to akoby chceli vyvrátiť. Problém rozoznať Slovensko od Slovinska sa tentokrát týkal slovinského brankára Jana Oblaka.

V priebehu posledných dvoch rokov nastúpila slovenská futbalová reprezentácia proti Anglicku trikrát. Raz v rámci Euro 2016, dvakrát počas kvalifikácie o postup na MS 2018 v Rusku. Okrem toho si Albion zmeral v rovnakej kvalifikačnej skupine sily aj so Slovinskom. Taktiež treba pripomenúť, že Veľká Británia je stále členom Európskej únie, podobne ako Slovensko a Slovinsko. Napriek tomu v športovej redakcii slávneho bulvárneho britského denníku The Sun stále nepoznajú rozdiel medzi týmito dvomi krajinami.

Napätie v slovenskej reprezentácii stúpa. Dokonca je to také vážne, že za nás odmietol nastúpiť Jan Oblak! Aj tak nejak by sa dal pochopiť článok The Sun, v ktorom sa píše: ,,Brankárska jednotka Atletica Madrid Jan Oblak rozhneval trénera svojej reprezentácie tým, že nebol súčasťou slovenského tímu počas nedávnych zápasov v Lige národov pri prehre s Českom a utorňajšej remíze 1-1 so Švédskom z dôvodu, že sa chcel zotaviť z dlhodobých problémov so zranením.”

Časť článku The Sun, v ktorom sa spomína Slovensko
Časť článku The Sun, v ktorom sa spomína Slovensko | zdroj: TheSun

Problémom obsahu článku The Sun je pochopiteľne to, že Jan Oblak nemohol nastúpiť proti Česku a Švédsku, pretože tieto zápasy hralo Slovensko. Oblak je reprezentant Slovinska, ktoré hralo počas reprezentačnej prestávky proti Nórsku a Cypru.

Článok sa venuje najmä tomu, že tréner Slovinska Tomáž Kavčič označil hviezdu Atletica Madrid za klamára. Na poste kormidelníka už medzitým skončil, keďže nedosiahol s mužstvom očakávané výsledky. Slovinci pod jeho taktovkou popri jednom víťazstve a jednej remíze zaznamenali až štyri prehry, z toho tri v Lige národov. Národný tím viedol len od 4. decembra 2017.

V článku sa Slovensko spomína tiež pri popise fotky už bývalého trénera Slovincov: ,,Tomaž Kavčič bol nahnevaný, keď brankár vynechal posledné zápasy Slovenska.”