Main Content

Barcelona si našla náhradu za Luisa Suaréza v Premier League

štvrtok, 18. október 2018 14:49 | Autor: Timotej Gašper

Luis Suarez
Luis Suarez | zdroj: TASR

Dnes ráno sa zrodila informácia, podľa ktorej chce vedenie Barcelony obnoviť nezastaviteľnú ofenzívnu silu klubu kúpou jedného z najlepších hráčov Premier League.

Plátok OK Diario píše, že Barcelona má v pláne opäť priviesť ikonu a oporu Liverpoolu. Tak ako v minulosti na trase Liverpool – Barcelona prestupovali Suarez Coutinho, rovnakým smerom sa má vybrať aj brazílsky snajper, Roberto Firmino. Vedenie Barcelony má 27-ročného ostrostrelca pod drobnohľadom už dlhšiu dobu, no teraz sa začalo naozajstné pátranie po ideálnej náhrade za uruguajskú ikonu Luisa Suareza, ktorý má už 31 rokov. 

Roberto Firmino
Roberto Firmino | zdroj: TASR

Firmino je mladší, má taktiež veľmi kvalitný ťah na bránku aj čuch na gólové príležitosti, no čo viac, perfektne si rozumie s Philippem Coutinhom, čo by pre Blaugranas mohlo v konečnom dôsledku znamenať veľmi veľa. Otáznik sa však objavuje pri otázke, ako Barca presvedčí Firmina k odchodu z Anfield Road.

Brazílsky hráč má neotrasiteľnú pozíciu, dobrý vzťah s Kloppom a veľké ciele s vysoko-kvalitným kádrom. A navyše, len v apríli podpísal na Anfielde predĺženie kontraktu na ďalších 5 rokov, čo okomentoval nasledovne: „Bolo to ľahké rozhodnutie. Liverpool mi pomohol a dal mi príležitosť na zlepšenie. Všetko mi tu úplne sedí. Mám fantastických spoluhráčov a ja som veľmi vďačný, že môžem hrať s nimi za tento klub. Milujem hrať za Liverpool, milujem našich fanúšikov, ktorí nás podporujú v každom smere a najmä počas zápasu, čo je krásne.“

OK Diario však dodáva, že vedenie Kataláncov je pripravené na počiatočný odpor Liverpoolu a teda má pre klub i hráča pripraviť tak lukratívnu ponuku, ktorú bude len ťažko odmietnuť.