Main Content

Výmena roka medzi Chelsea a Realom Madrid? V hre dve hviezdy a veľké peniaze

štvrtok, 18. október 2018 14:29 | Autor: Timotej Gašper

Real Madrid, Chelsea FC
Real Madrid, Chelsea FC | zdroj: TASR

Španielske médiá prišli so správou, podľa ktorej sa už počas zimy chystá veľká výmena dvoch hviezd oboch klubov, v ktorej majú byť zahrnuté aj veľké peniaze. 

Predovšetkým španielske plátky informujú, že vedenie Realu Madrid chce zareagovať na hluchejšie obdobie zlej formy na zimnú aktivitu na prestupovom trhu. Cieľom číslo jeden má byť už dlhodobo chcený Eden Hazard z londýnskej Chelsea, ktorého chce Real získať lukratívnou výmenou za Garetha Balea plus finančný doplatok. Florentíno Peréz má záujem o služby belgickej superhviezdy už zopár rokov, no teraz by sa veci mohli konečne pohnúť správnym smerom. 

Prestupu nahrala aj skutočnosť, že samotný Eden Hazard vyjadril túžbu hrať v španielskej lige. V ceste však stojí vedenie Chelsea, ktorého predstaviteľ Bruce Buck sa vyjadril: „Každý fanúšik v Londýne aj na svete miluje Edena. Síce nie je jediným superfutbalistom, je to skvelý chlap! My sa budeme snažiť urobiť všetko preto, aby bol v Chelsea šťastný a ostal tu.“ Buck tak nepriamo vysvetlil, že klub chystá pre belgickú superhviezdu lukratívne vylepšenie kontraktu, ktoré mu má priniesť natrvalo kapitánsku pásku i zvýšenie platu. 

Real Madrid však tentokrát nestavia len na astronomické čiastky, no do ponuky chce podľa médií pridať aj waleského krídelníka, Garetha Balea. Celková ponuka od Realu by teda teoreticky mohla vyzreať ako Bale plus približne 60-70 miliónov. Napriek snahe „Los Blancos“ o výrazné posilnenie tímu, sa januárová výmena aktuálne zdá takmer nemožná, čo potvrdil aj samotný Hazard: „Teraz som šťastný, určite sa nechcem s klubom hádať. Chelsea mi dala veľmi veľa, z Lille som odchádzal za veľmi dobrých podmienok a chcem, aby to tak bolo aj tu. A januárový odchod? Ten je nemožný.“ I keď 27-ročný Belgičan má v tomto jasno, vo futbale jeden nikdy nevie.