Main Content

Slovenská dvadsaťjednotka si v baráži o ME 2019 nezahrá

utorok, 16. október 2018 22:13 | Autor: TASR

Futbalisti Slovenska do 21 rokov
Futbalisti Slovenska do 21 rokov | zdroj: TASR

Bratislava 16. októbra (TASR) - Portugalská futbalová reprezentácia do 21 rokov skompletizovala kvarteto účastníkov baráže ME 2019. V utorňajšom stretnutí 8. kvalifikačnej skupiny zdolala doma Bosnu a Hercegovinu 4:2 a v tabuľke druhých tímov skončí pred Slovenskom rovnako ako Grécko, Poľsko a Rakúsko.

Slovákom už nemohlo pomôcť ani prípadné víťazstvo v Severnom Írsku. Z 8. skupiny postúpilo priamo Rumunsko.

Rakúšania si zabezpečili účasť v baráži v priamom súboji s ruskými rovesníkmi. V domácom stretnutí 7. skupiny zvíťazili 3:2 a v tabuľke druhých tímov sa so ziskom 16 bodov umiestnia na prvých štyroch priečkach. Z tejto skupiny už malo istý postup na šampionát Srbsko, ktoré na záver remizovalo s Arménskom 0:0.

Dánsko zdolalo Faerské ostrovy 3:0 a zvíťazilo v 3. skupine, v ktorej si barážovú miestenku vybojovalo Poľsko triumfom rovnakým pomerom nad Gruzínskom. Švédsko skončilo po prehre s Belgickom (0:3), ktoré si zahrá na ME, v 6. skupine na druhom mieste. Do tabuľky druhých si prenesie 14 bodov, čo mu nebude stačiť. V "slovenskej" 2. skupine sa suverénne Španielsko rozlúčilo triumfom na pôde Islandu 7:2. Španieli mali dlhšie zaistenú účasť na záverečnom turnaji.

Žreb play off sa uskutoční v piatok vo švajčiarskom Nyone.