Main Content

Bude Usain Bolt hrávať za AC Miláno?

utorok, 16. október 2018 08:50 | Autor: Jakub Vaverka

Usain Bolt
Usain Bolt | zdroj: TASR

Usain Bolt sa cez víkend zviditeľnil v drese austrálskeho tímu Central Coast Mariners, keď v prípravnom zápase dvakrát skóroval proti druholigovému MacArthur South West United. Po zaujímavom výkone, ktorý predčil očakávania, sa dokonca začalo hovoriť o tom, že by jeho kariéra futbalistu nemusela byť úplnou utópiou.

Olympijský víťaz a rekordér v šprintoch na 100 a 200 metrov bol s Mariners počas uplynulých týždňov a jeho cieľom bolo v priebehu prípravného obdobia získať profesionálny kontrakt pre blížiacu sa sezónu austrálskej A-League. Jamajský šprintér okrem toho v minulosti trénoval s nemeckým klubom Borussia Dortmund a viackrát vyslovil želanie, že by raz chcel nastúpiť za Manchester United. 

V prípade Usaina Bolta kluby nerozmýšľajú iba nad futbalovým umom, ale taktiež nad tým, že tento človek je veľkou marketingovou zbraňou. Ako sa ukázalo, svetový rekordér by mohol hrávať profesionálne aj v Európe. Naznačili to správy austrálskeho denníku Daily Telegraph, podľa ktorých sa o Bolta zaujíma slávne AC MilánoOficiálne samozrejme nič potvrdené nebolo, ale vidieť v budúcnosti Bolta v Serie A by bolo bezpochyby veľmi zaujímavé. V takejto špičkovej európskej súťaži by však bol skôr na ozdobu. V Austrálii si môže futbal skutočne aj zahrať, a ktovie, možno sa ho naučí tak, že bude vítanou posilou aj pre kvalitnejšie kluby.