Main Content

Tatar opäť žiaril v drese Montrealu, je už najproduktívnejším hráčom

utorok, 16. október 2018 07:21 | Autor: TASR

Tomáš Tatar (vľavo) so spoluhráčmi z Montrealu Canadiens
Tomáš Tatar (vľavo) so spoluhráčmi z Montrealu Canadiens | zdroj: TASR

New York 16. októbra (TASR) - Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar zažiaril v nočnom zápase zámorskej NHL, keď gólom a dvomi asistenciami pomohol k triumfu Montrealu Canadiens nad jeho dlhoročným zamestnávateľom Detroitom Red Wings 7:3 a vyhlásili ho za druhú hviezdu duelu.

Dvadsaťsedemročnému krídelníkovi sa v úvode sezóny v novom klube darí. Bol to už jeho druhý trojbodový zápas v rade, v doterajších piatich stretnutiach ročníka nazbieral už sedem bodov (3+4) a päť "plusiek". V Montreale je už najproduktívnejším hráčom. 

"Samozrejme, sústredil som sa hlavne na môj nový tím, no bolo naozaj špeciálne hrať proti Detroitu, proti mojim starým priateľom a spoluhráčom. Bola to zábava a pre nás veľké víťazstvo," povedal pre nhl.com Tatar, ktorého Detroit draftoval v roku 2009 a pôsobil v ňom až do uplynulej sezóny.

Pre "červené krídla" to je najhorší štart do ročníka v histórii, ešte nikdy sa nestalo, že klub prehral všetkých šesť úvodných duelov.

Druhý zápas v novom ročníku odohral Christián Jaroš, ktorý bol pri triumfe Ottawy Senators nad Dallasom Stars 4:1. Dvadsaťdvaročný obranca strávil na ľade takmer desať minút a zaznamenal jednu strelu na bránku.

výsledky:

Montreal - Detroit 7:3 /za domácich Tatar 1+2/
Ottawa - Dallas 4:1
Toronto - Los Angeles 4:1
Nashville - Minnesota 4:2