Main Content

Bojí sa Edin Džeko návratu do Premier League?

pondelok, 15. október 2018 10:37 | Autor: Timotej Gašper

Edin Džeko
Edin Džeko | zdroj: TASR

Hviezda talianskeho AS Rím je v dobrej forme, čo neušlo záujmu klubov z Premier League. I keď Edin už v minulosti v Anglicku hral, teraz je ohľadom odchodu na ostrovy mierne vystrašený najmä z jedného dôvodu. 

Reprezentant Bosny a Hercegoviny strávil v Anglicku v minulosti štyri a pol roka v kádri Manchestru City. Do Premier League prichádzal Edin ešte v roku 2011 za 27 miliónov eur z nemeckého Wolfsburgu a ako hráč "Citizens" nastrieľal 72 gólov v 189 zápasoch, vyhral dvakrát ligu a raz aj FA Cup. Pre nedostatok herného priestoru či miernu stagnáciu formy odišiel v roku 2015 do večného mesta, kde nabral druhý dych. 

Najvýraznejšiu dieru do sveta urobil ako hráč "Vlkov" v sezóne 16/17, kedy nastrieľal naprieč všetkým súťažiam spolu až 39 gólov. Po onej úspešnej sezóne sa o jeho zisk zaujímal Antonio Conte z Chelsea, no Džeko odchod na Stamford Bridge odmietol. 32-ročná ikona rímskeho klubu však návratu medzi anglickú elitu dvere úplne nezavrela.

"Možno je už trochu neskoro. Strávil som tam v minulosti štyri a pol roka a verte mi, že som si užil každú jednu minútu hry. Milujem Anglicko aj Premier League, no nie som o tom presvedčný a navyše, aktuálne som hráčom AS Rím a som tu šťastný. Uvidíme však, čo sa stane v budúcnosti," vyjadril svoje nadšenie i obavy z návratu do Premier League líder Bosny a Hercegoviny. 

Druhá šanca zahrať si v Premier League však nemusí na 32-ročného zakončovateľa čakať večne a preto sa očakáva, že zlomové môže byť už nasledujúce zimné prestupové obdobie. V spojení so záujmom o Džeka sa spomínajú kluby ako Manchester United, opäť Chelsea či Tottenham.