Main Content

Lukaku je otvorený prestupu do Talianska, fascinuje ho jeden klub!

pondelok, 15. október 2018 10:05 | Autor: Timotej Gašper

Romelu Lukaku
Romelu Lukaku | zdroj: TASR

Talianske médiá mierne zaskočil belgický útočník Romelu Lukaku, ktorý na možnosť prestupu z Manchestru United do talianskej Serie A reagoval veľmi otvorene a zároveň prezradil, ktorý klub ho láka najviac.

Belgický strelec sa v rozhovore pre Gazzetta dello Sport priznal, že ho veľmi fascinuje projekt sedemnásobného majstra v rade, Juventusu Turín. Lukaku v tejto sezóne nastúpil za Manchester United v 10 z 11 prípadov, zaknihoval štyri góly a na reprezentačnej úrovni dosiahol hranicu 45 gólov, keď v piatkovom zápase proti Švajčiarom (2:1) bol autorom oboch gólov domácich. 

25-ročný kanonier má na Old Trafford kontrakt až do roku 2022, no je možné, že jeho presun príde už oveľa skôr. Keď sa Gazzetta dello Sport opýtala na možnosť prestupu do Serie A, Romelu odvetil: "A prečo nie? Ja dúfam, že sa to stane." Romelu Lukaku k tomu do nebies vychválil Juventus a zaradil ho k dvom respektíve trom najlepším klubom v Európe. Kvalita "Red Devils" a "Starej dámy" sa bude v nasledujúcich týždňoch môcť porovnať dokonca dvakrát, keďže oba celky čakajú vzájomné zápasy v skupinovej fáze Ligy majstrov. 

"Juventus má perfektný projekt a stále napredujú. Každým rokom sa snažia byť silnejší. Bez debát, Juve je jedným z dvoch/troch najlepších klubov v Európe. Majú na lavičke kvalitného trénera a tiež výnimočný tím plný skvelých hráčov. Cristiano Ronaldo vyčnieva, no pozrite sa tiež na ostatných. Paulo Dybala už urobil perfektný dojem a stále napreduje, ja mám tiež rád Douglasa Costu," dodal v zaujímavom interview.