Main Content

POTVRDENÉ! Ján Kozák nečakane končí pri slovenskej reprezentácii!

nedeľa, 14. október 2018 19:42 | Autor: Martin Gregor

Ján Kozák
Ján Kozák | zdroj: TASR

Fámy sa stali realitou. Ján Kozák končí na lavičke slovenskej reprezentácie.

Deň po prehre s Českom v Lige národov musí riešiť vedenie slovenského futbalu nečakaný problém. Tréner Ján Kozák, ktorý doviedol národné mužstvo na Euro 2016 a bol aj blízko postupu na svetový šampionát v Rusku, oficiálne končí vo funkcii trénera národného mužstva.

Potvrdil to prezident zväzu Ján Kováčik, ktorý pre portal futbalsfz.sk uviedol:

„S trénerom Jánom Kozákom sme sa na jeho žiadosť k dnešnému dňu (14.októbra 2018) dohodli na ukončení vzájomnej spolupráce. Ján Kozák bol v čase svojho nástupu v roku 2013 v neľahkej situácii a so slovenskou futbalovou reprezentáciou odviedol výbornú prácu. Vytvoril mužstvo, ktoré dosiahlo rad vynikajúcich výsledkov zapísaných do histórie nášho futbalu. Trénerovi Kozákovi sa chcem poďakovať za päť a polročnú prácu pri národnom mužstve a v prospech slovenského futbalu. Nakoľko ide o nečakané rozhodnutie, vzniknutou situáciou sa budeme zaoberať až po návrate zo Švédska. V prípravnom zápase v Štokholme, ktorý slovenskí futbalisti odohrajú v utorok 16.októbra, povedie mužstvo asistent Štefan Tarkovič.“

Kozák bol trénerom reprezentácie od 2. júna 2013. V júni 2017 zmluvu so zväzok predĺžil a jej platnosť bola až do konca kvalifikačného cyklu o postup na Euro 2020. Mužstvo viedol v 53 zápasoch, z toho bolo 29 víťazných a v desiatich sa zrodila remíza. Skóre bolo výrazne v prospech Slovenska (80:48). Najpamätnejším víťazstvom pod jeho taktovkou bol triumf Slovenska nad Španielskom (2:1) v kvalifikácii o postup na Euro 2016.