Main Content

VIDEO: Zvolenčania zdolali Košice a upevnili si pozíciu lídra

nedeľa, 14. október 2018 18:51 | Autor: TASR

Hokejisti Zvolena
Hokejisti Zvolena | zdroj: TASR

Zvolen 14. októbra (TASR) - Hokejisti Zvolena si doma poradili s Košicami. 

Pod Pustým hradom privítali pred súbojom s Košicami 46-ročného Richarda Šechného a jeho dres s číslom 24 slávnostne vyvesili pod strechu štadióna. V drese Zvolena a Košíc vybojoval všetky štyri majstrovské tituly, vo Zvolene pôsobil sedem sezón, zahral si aj na ZOH a MS, dovedna s 10 gólmi v reprezentácii. S 24-ročnou hráčskou kariérou sa rozlúčil koncom marca tohto roka.

Šechný si zahral necelé jedno striedanie, dokonca mohol streliť aj gól, zvolil však gavaliersky prihrávku. Po dvoch minútach sa už skóre zmenilo, v presilovke bombou zo strednej vzdialenosti takmer roztrhol sieť Pulli. Tento moment akoby zobudil Zvolenčanov a v 6. minúte mali blízko k vyrovnaniu Vandane a Chovan. Súboj o prvé miesto v tabuľke priniesol útočný hokej a veľa rušných momentov, jeden z nich nevyužil v 12. minúte v presilovke Handlovský, keď zaváhal pri zakončení po vyrazenom puku. Košický brankár Habal zlikvidoval aj presilovkovú strelu z uhla Špirka v 15. minúte, no v 17. minúte ho už Vandane po obkrúžení bránky prekabátil a vyrovnal. Štatisticky boli v počte striel domáci v 1. tretine výrazne lepší, v druhej sa snažili aj tento pomer hostia zvrátiť a najmä Pretnarova strela v 25. minúte narobila Skapskému veľké problémy.

Divákom sa príťažlivý hokej musel páčiť, menej už rovnovážny stav, ktorý mohol zmeniť v 32. minúte Andrisík, v 38. minúte zasa nepresnou strelou hosťujúci Kafka a po obkrúžení bránky päť sekúnd pred sirénou Spilar. V 43. minúte sa Haščákov a Nagyov nájazd gólom neskončil a mohli dosť ľutovať, pretože v 44. minúte po šanci Chovana a dorážke Zuzina sa Zvolenčania ujali vedenia. V 47. minúte ho zvýraznil po chybe košickej obrany učebnicovým prienikom a strelou po ľade Chovan a korunu trojgólovému trháku nasadil v 52. minúte strelou od modrej Drgoň, keď predtým domáci nevyužili presilovku o dvoch hráčov trvajúcu 59 sekúnd. Zvolenčania dohrali zápas s prevahou v pokojnom režime a dosiahli ôsme víťazstvo za sebou.

HKM Zvolen - HC Košice 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)

Góly: 17. Vandane (Špirko, Vandas), 44. Zuzin (Chovan, Kytnár), 47. Chovan, 52. Drgoň (Chovan) - 2. Pulli (Netík, Galamboš). Rozhodovali: Stano, Snášel - Kollár, Gajan, vylúčení: 2:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2279 divákov.

HKM Zvolen: Skapski – Vandane, Ulrych, Zeleňák, Růžička, Drgoň, M. Roman, Dubina – Vandas, Špirko, Handlovský – Lušňák, Holovič, Šišovský – Zuzin, Kytnár, Mich. Chovan – P. Halama, Petráš, Andrisík

HC Košice: Habal – Pretnar, Dudáš, Čížek, Pulli, Šedivý, Koch, Žitný, Lenďák – Haščák, Brophey, L. Nagy – Šoltés, Suja, Netík – Spilar, Galamboš, Kafka – Vrábeľ, Krajňák, Š. Petráš