Main Content

Cristiano Ronaldo La Lige nechýba, tvrdí prezident súťaže Tebas

pondelok, 15. október 2018 12:47 | Autor: Jakub Vaverka

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo | zdroj: TASR

Prezident La Ligy Javier Tebas sa vo veľkom rozhovoril o odchode Cristiana Ronalda do Talianska, konkurencii v podobe Premier League či ligových zápasoch v Spojených štátoch amerických.

Cristiano Ronaldo pôsobil v španielskej najvyššej súťaži medzi rokmi 2009 až 2018. Veľa fanúšikov očakávalo, že odchod 33-ročného útočníka zanechá na Primera División značnejší dopad, ale ako sa ukazuje, aj po tom, čo CR7 zamieril do talianskej Serie A, La Liga divákov po celom svete stále baví.

Prezident súťaže Javier Tebas nepochybuje o tom, že La Liga je naďalej konkurencieschopnou ligou. „Pracovali sme na tom, aby značka La Ligy nebola o jednom hráčovi alebo klube,“ začal Tebas pre anglický denník Daily Mail.

„Pred štyrmi rokmi by ma Ronaldov odchod na škále od jeden do desať znepokojil tak na deviatku. Teraz by som tomu dal maximálne štvorku alebo do konca trojku,“ pokračoval dlhoročný fanúšik kráľovského veľkoklubu Realu Madrid.

„Keď sa pozrieme na Premier League, nemali vo svojej lige víťaza Zlatej lopty od čias Michaela Owena. To nám ukazuje, aká je anglická liga značkou. Nie je najdôležitejšie mať vo svojej súťaži najlepších hráčov na svete,“ myslí si Tebas.

Často kritizovaný muž sa zastáva aj zápasov španielskej ligy hraných na území Spojených štátov amerických. „Premiestniť všetky kluby je veľmi náročné. Odohrať tam jeden zápas je jednoduchšie. Má to efekt. Ak odohráte zápas národnej súťaže v inej krajine, z dlhodobého hľadiska to bude mať výrazný dopad.“