Main Content

Tottenham a Manchester pripravujú výmenu zimy: V hre sú dve hviezdy a desiatky miliónov

štvrtok, 11. október 2018 12:41 | Autor: Timotej Gašper

Mourinho, Pochettino
Mourinho, Pochettino | zdroj: YouTube

Britské médiá informujú, že Tottenham a Manchester United môžu ukuť najväčší obchod nasledujúceho zimného prestupového obdobia, pričom v hre sú dve hviezdy aj astronomické peniaze. 

Plátok Daily Star píše, že Mauricio Pochettino je veľkým fanúšikom hry Erica Baillyho. Tréner Tottenhamu by sa tak mohol pokúsiť o zisk mladého obrancu z Pobrežia Slonoviny, keďže podľa posledných informácií sú jeho dni na Old Trafford zrátané. Bailly prišiel do Manchestru v lete 2016 z Villarrealu za necelých 40 miliónov eur a mal aj dobré obdobia, no postupne ho začali trápiť zranenia i konkurencia na poste stopéra v kádri United. 

Manchester United by sa 24-ročného stopéra pravdepodobne nevzdal len tak ľahko, no Mourinho má už dlhodobo v pláne zisk belgického defenzívneho tanku z Tottenhamu, Tobyho Alderweirelda. Aj keď sa Belgičan nedávno vyjadril o svojej spokojnosti, odmietol debatovať o novej zmluve s londýnskym celkom, čo naštartovalo ďalšiu vlnu špekulácií. Eric Bailly, o ktorého sa okrem Tottenhamu zaujíma aj severolondýnsky rival Arsenal, by tak mohol odísť z Manchestru výmenou za Alederweirelda, no "Red Devils" by v tom prípade museli okrem Afričana poslať do Londýna aj značný obnos peňazí. Daily Star dodáva, že i keď Bailly nesedí priamo do Mourinhovej koncepcie a nedostáva požadovaný herný priestor, vedenie by za jeho odchod určite žiadalo vysokú čiastku. Ak by však obe strany kývli na lukratívnu výmenu, nadaný Bailly by mohol reštartovať kariéru a Mourinho by si splnil ďalší prestupový sen.

V prípade, že by sa na trase Manchester - Londýn ukula táto zaujímavá výmena post za post, "Kohúti" by si mohli privyrobiť možno aj 30-40 miliónov eur.