Main Content

Chelsea pošle svojich rasistických fanúšikov do koncentračného tábora

štvrtok, 11. október 2018 12:15 | Autor: Timotej Gašper

Roman Abramovič, koncentračný tábor Aauschwitz
Roman Abramovič, koncentračný tábor Aauschwitz | zdroj: TASR, Google

Vedenie londýnskej Chelsea sa rozhodlo okamžite, nečakaným a ráznym spôsobom zakročiť proti fanúšikom, ktorí inklinujú k rasizmu a antisemitizmu. 

Majiteľ Chelsea, Roman Abramovič, sa rozhodol zakročiť proti rastistom, ktorí sa radia k priaznivcom jeho klubu. Abramovič, ktorý je mimochodom Žid, zmietol zo stola pokuty, tresty či dohovory a dospel k názoru, že pokuty ľudí nezmenia. "Keď im len dáte pokutu alebo zákaz, je im to jedno, nikdy to nezmení ich správanie," načal o novej ideológií predstaviteľ vedenia CFC, Bruce Buck. 

Vedenie sa tak rozhodlo najmä na Abramovičov podnet zriadiť niečo v podobe reedukačných centier, kde sa budú previnilí fanúšikovia klubu zo Stamford Bridge učiť o škodlivosti rasizmu a rasovej neprispôsobivosti. Súčasťou tohto procesu majú byť aj návštevy koncentračného tábora Auschwitz (nacistický tábor založený v okupovanom juhozápadnom Poľsku, pri meste Osvienčim), kde si majú ľudia uvedomiť, koľko zla v minulosti tieto trestné ideológie napáchali. 

"V minulosti by sme ich proste vzali zo štadióna, dali im zákaz a bolo by hotovo. Teraz ich však chceme vziať a povedať im, hej, spravili ste niečo zlé," pokračoval oznam vedenia klubu z Londýna. Podľa správ by sa mala celá delegácia Chelsea FC vybrať na exkurziu do Poľska v marci respektíve apríli 2019. Okrem fanúšikov sa tripu zúčastní aj vedenie klubu a hráči A-tímu, ktorých má čakať debata s  ľuďmi, ktorí prežili holokaust.

"Ak ich chcete nejak naviesť, nemôžme proste prísť a vyhodiť ich na tri roky z klubu. Ale ak pôjdeme na nich individuálne a pokúsime sa im dohovoriť, myslíme, že by sa to mohlo obrátiť na dobrý smer. Dávame na výber, buď pôjdu do tábora a budú sa vzdelávať o tejto problematike, alebo im vezmeme celosezónne lítstky," ukončil ideu novej doby Roman Abramovič.