Main Content

Rick Nash s hokejom skončiť neplánuje, lenže...

štvrtok, 11. október 2018 12:06 | Autor: Marek Ďaďo

Rick Nash
Rick Nash | zdroj: TASR

Kanadský ostrostrelec je jedným z tých hráčov, ktorí sú stále bez zmluvy. V jeho prípade však nie je dôvodom nezáujem ostatných klubov ale jeho zdravie. V posledných dňoch sa šuškalo, že by mal predložiť oficiálne papiere o ukončení aktívnej hráčskej kariéry. Tieto tvrdenia však boli vyvrátené.

Všetky špekulácie znegoval hráčov agent, Joe Resnick, ktorý bol vyspovedaný Darrenom Dregerom z portálu TSN. Informácie o avizovanom ukončení kariéry údajne nie sú pravdivé.

V utorok mal Nash totiž údajne predložiť oficiálne dokumenty o definitívnom konci jeho hokejovej cesty.

Dohady sa začali po jednom z tweetov, ktoré túto informáciu uvádzali ako takmer hotovú vec. „Tweet, že Rick Nash dnes ukončí kariéru nie je pravdivý. Naše stanovisko sa od 1. júla nezmenilo,“ reagoval Resnick.

34-ročný Kanaďan je od uvedeného dátumu na listine nechránených voľných hráčov. Záujem zo strany klubov rozhodne je, no Nash si stále nie je istý, či bude v kariére pokračovať. V rozhovore s Aaronom PortzlineomThe Athletic sa Nash rozhovoril o tom, že stále trpí následkami otrasu mozgu, ktorý utrpel v marcovom zápase, kedy ešte obliekal dres Bostonu Bruins.

„Chýba mi to. Milujem túto hru. Celý život tu bola so mnou takže bolo náročné nastaviť sa tak, že sa neukážem na tréningovom kempe, na fyzických testoch...Bolo to naozaj ťažké,“ uviedol Nash. „Je šanca, že sa vyliečim, vrátim sa a bude mi dobre. Je tu však aj šanca, že sa to nestane.“

Bude to naozaj veľká škoda, pokiaľ sa Nash už nevráti na zámorské klziská. Je to predsa hráč, ktorý má na svojom konte dve zlaté medaily z olympiády a skóroval 437-krát1060 zápasoch NHL. Dokopy pozbieral 805 bodov.