Main Content

Predstavujeme skupiny Ligy Majstrov: Skupina E, Chelsea a tí ostatní

piatok, 9. september 2011 17:45 | Autor: Anton Martinka

Predstavujeme skupiny Ligy Majstrov: Skupina E, Chelsea a tí ostatní
Predstavujeme skupiny Ligy Majstrov: Skupina E, Chelsea a tí ostatní | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk, foto SITA

Liga majstrov spoznala približne pred dvoma týždňami mená všetkých 32 klubov, ktoré budú štartovať v novom ročníku tejto prestížnej súťaže. Po žrebe v Manaku sme sa dozvedeli aj ich rozdelenie do základných skupín. Nový 8-dielny seriál sport7.sk vám postupne predstaví všetky skupiny Champions League sezóny 2011/2012.

Favoritom E skupiny bude londýnska Chelsea. Klub, ktorý patrí ruskému miliardárovi Romanovi Abramovičovi sa počas tohto letného prestupového obdobia značne posilnil. Medzi najznámejšie nové tváre jedného z najbohatších klubov súčasnosti možno zaradiť Juana Manuela Matu, ktorý prišiel z Valencie za 26 miliónov eur, Raula Mereilesa za 16 miliónov z Liverpoolu či mladý belgický supertalent Romelu Lukaku za 15 miliónov z Anderlechtu. Do tímu prišiel aj nový tréner, ambíciozný André Villas-Boas.

Portugalský tréner Villas-Boas, ktorý je mnohými považovaný za nového Josého Mourinha, pred rokom vyhral s FC Porto Európsku Ligu. Do Chelsea prichádza s ešte náročnejším cieľom. Priviesť klub z zo Stamford Bridge k ligovému titulu a triumfu v Lige majstrov. Či ide o splniteľnú úlohu je teraz otázne. Faktom však je, že na oboch frontoch patrí Chelsea k hlavným favoritom.

Hodnota mužstva:
421 miliónov eur

Hlavným konkurentom Blues v boji o prvú priečku bude pravdepodobne španielska Valencia. Teda klub, ktorý počas leta pustil svoju najväčšiu hviezdu Juana Matu práve do Chelsea. V minulom ročníku Ligy šampiónov ukončila Valencia svoje pôsobenie v najvyššej klubovej súťaži už v osemfinále, keď vypadla s nemeckým Schalke 04.

Hodnota mužstva:
164 miliónov eur

Súperiť o druhé postupové miesto s Valenciou bude nemecký Bayer Leverkusen, ktorý príchuť Ligy Majstrov naposledy okúsil v sezóne 2004/2005. Káder, v ktorom figuruje aj bývalý kapitán nemeckej reprezentácie Michael Ballack bude chcieť určite postúpiť zo skupiny. Leverkusen môže využiť skúsenosti Ballacka, ktorý hrával aj v Chelsea a pozná miestnych hráčov. Nemecký klub bude ťažkým orieškom pre oboch favoritov skupiny a minimálne postup z tretieho miesta Európskej ligy by mu nemal ujsť.

Hodnota mužstva:
140 miliónov eur

Za outsidera skupiny považujeme belgický KRC Genk. Tím, ktorý vedie Belgičan Franky Vercauteren sa vôbec po prvýkrát v histórii prebojoval do skupinovej fázy v Ligy Majstrov. O ňu sa snažil už viackrát predtým, naposledy v sezóne 2007/2008, kedy však vypadol už v druhom predkole. Ani jednému z vyššie spomínaných mužstiev by Genk nemal robiť väčšie problémy. Nejaký bod by však mohol ukradnúť Leverkusenu či Valencii na domácej pôde. Genk má smolu v tom, že sa ocitol v pomerne náročnej skupine.

Hodnota mužstva:
50 miliónov eur

Náš tip na celkové umiestnenie:
1. Chelsea
2. Valencia
3. Bayer Leverkusen
4. KRC Genk