Main Content

TABUĽKA: 25 klubov z druhých líg, ktoré majú najvyššiu návštevnosť

streda, 10. október 2018 11:11 | Autor: Martin Gregor

Hamburger SV - fanúšikovia
Hamburger SV - fanúšikovia | zdroj: TASR

Portál Deportesyfinezas.com zverejnil zaujímavú štatistiku, ktorá prezrádza, ktoré európske kluby pôsobiace v druhých ligách majú najviac fanúšikov na štadiónoch.

Poradiu dominujú predovšetkým nemecké kluby. Týka sa to aj prvého miesta, ktoré patri Hamburgeru SV. Jeho zápasy v druhej Bundeslige navštevuje vyše 50 tisíc fanúšikov. Len o čosi menej chodí na zápasy 1.FC Kolín, vyše 48 tisíc divákov. Oba tábory dúfajú, že to prispeje k návratu do Bundesligy a zatiaľ to vyzerá veľmi nádejne. Kolín je po 9. kolách prvý a Hamburger tretí (do Bundesligy postupujú priamo dva najlepšie tímy 2. Bundesligy, tretí čaká baráž).

Na treťom a štvrtom mieste sa umiestnili dvaja účastníci anglickej Championship – Leeds Unided (32 tisíc) a Aston Villa FC (31 tisíc). Tieto kluby s bohatou históriou tiež snívajú o návrate do Premier League, no kým v prípade Leedsu je to reálne (3. miesto), Aston Villa začala sezónu veľmi zle a aktuálne je v až na 15. priečke.

Na piatom mieste je nemecké FC St. Pauli, nasledujú Racing Lens (Francúzsko), Dynamo Drážďany (Nemecko), Nottingham Forrest (Anglicko), Rotor Volgograd (Rusko) a holandské FC Twente.

Zoznam 25 európskych klubov z druhých líg s najvyššími návštevami nájdete na obrázku nižšie.