Main Content

Bude Joshua bojovať s víťazom zápasu Fury - Wilder? Prehovoril šéf WBC!

streda, 10. október 2018 08:06 | Autor: Jakub Vaverka

Joshua vs. Parker
Joshua vs. Parker | zdroj: TV Dajto

Anthony Joshua momentálne vlastní štyri z piatich opaskov najváženejších boxerských asociácií. Ten posledný vlastní Deontay Wilder. Je reálne, že bude mať Joshua budúci rok vo vlastníctve všetky opasky?

Prvého decembra je na programe súboj o opasok v ťažkej váh v organizácii WBC, v ktorom proti sebe nastúpia obhajca Deontay Wilder a vyzývateľ Tyson Fury. Vo veľkom sa špekulovalo, či víťaz tohto zápasu budúci rok vyzve Anthonyho Joshuu.

Ako Wilder, tak aj Fury v rozhovoroch viackrát tvrdili, že sa im anglický boxer vyhýba, Joshua to samozrejme dementoval. Špekulácie okolo prípadného súboja v roku 2019 ukončil prezident WBC Mauricio Sulaiman.

„Je to zápas, ktorý ľudia chcú vidieť. WBC takéto meranie síl podporuje. Chceme, aby víťaz zápasu Tyson Fury – Deontay Wilder nastúpil proti Anthonymu Joshuovi,“ prehovoril najvyšší muž WBC pre britskú televíziu Sky Sports.

„Nie som si istý, že by bol podpísaný nejaký kontrakt, je to súkromná dohoda. WBC je ale v pozícii toho, to tvorí zápasy a naším cieľom je vidieť práve takýto duel – meranie síl medzi šampiónom WBC a Anthonym Joshuom,“ priblížil situácu Sulaiman.

Prezident WBC sa na záver vyjadril k tomu, kde by mohol zápas, na ktorý čaká celý svet bojových športov, byť uskutočnený. „Radšej uvidím bitky na štadiónoch ako v kasínach. Som rád, keď fanúšikovia prídu do arény.“