Main Content

V Seattli pravdepodobne vyrastie kvôli NHL drahé tréningové centrum

utorok, 9. október 2018 10:33 | Autor: Marek Ďaďo

Seattle
Seattle | zdroj: pixabay.com

O príchode nového tímu do NHL sa šepká už dlho. Po minuloročnom nováčikovi z Vegas by mal rady celkov zámorskej profiligy rozšíriť ešte nepomenovaný klub zo Seattlu. Spoločnosť, ktorej úlohou je priniesť kanadsko-americkú NHL do tejto metropoly odhalila plány nového tréningového centra, ktoré bude stáť naozaj veľa peňazí.

V severnej časti mesta by malo byť vybudované nové tréningové centrum v hodnote až 70 miliónov amerických dolárov. Výkonný riaditeľ NHL Seattle, Tod Lewieke, odhalil plán, ktorý uvádza, že centrum by malo zahŕňať až 3 tréningové haly spolu s novými kanceláriami, ktoré by slúžili ako sídlo manažmentu tímu.

Tréningové centrum má mať rozlohu až 180 tisíc metrov štvorcových. Jeho lokácia podľa všetkého bude v okolí prestavaného nákupného centra, ktoré je iba niekoľko minút chôdze od novej železničnej stanice. Tá by mala byť otvorená v priebehu niekoľkých rokov.

„Máme jedinečnú príležitosť urobiť zo Seattlu epicentrum hokeja na pacifickom severozápade,“ cituje Lewiekeho portál TSN. „Investujeme veľa peňazí do KeyAreny, snažíme sa získať tím a toto je ďalší dôležitý finančný záväzok.“

Jedna hala v tréningovom centre by mala mať kapacitu až pre 1000 návštevníkov. Do zvyšných dvoch by sa malo zmestiť po 400 divákov. V meste by sa malo taktiež vybudovať miesto pre rozvoj mládežníckeho hokeja. Seattle by sa mal do NHL zapojiť v sezóne 2020/2021, no stále sa čaká na konečné schválenie klubu radou guvernérov NHL, ktoré by malo prísť začiatkom decembra.