Main Content

Dobitý Conor McGregor: Bitku sme vyhrali, vojna pokračuje

utorok, 9. október 2018 08:00 | Autor: Jakub Vaverka

Conor McGregor - veľký motivátor alebo namyslený hlupák?
Conor McGregor - veľký motivátor alebo namyslený hlupák? | zdroj: © TASR

Conor McGregor v nedeľu ráno jednoznačne prehral v rámci podujatia UFC 229 s Khabibom Nurmagomedovom. Upozorňuje však, že vojna ešte neskončila.

Conor McGregor chcel získať opasok v ľahkej váhe, ale na Khabiba Nurmagomedova objektívne športovo nestačil. Vytrvalo sa bránil do štvrtého kola, kde Rusovi, ktorý má fenomenálnu bilanciu 27-0, podľahol. Po UFC 229 sa nehovorilo len o samotných zápasoch.

Mohol za to rodený Dagestanec Khabib, ktorý neudržal nervy na uzde, preskočil klietku a pustil sa do členov Írovho tímu, ktorý ho však výdatne provokovali. Ďalší členovia tímu Nurmagomedovova pokračovali vo výtržnostiach, pričom traja muži boli zadržaní políciou.

V istom pohľade sa dá polemizovať o tom, že zatmenie mysle Khabiba nahralo do karát Conorovi, ktorý bol športovo priam zničený. Podobný názor má podľa všetkého aj prostoreký The Notorious. „Prehrali sme zápas, ale bitku sme vyhrali. Vojna pokračuje ďalej,“ uviedol rodák z dublinského predmestia na svojom profile na sociálnej sieti Instagram.

McGregor je v tom, že aj keď zápas UFC prehral, z arény vo Vegas odišiel ako víťaz. Niečo na tom pravdy bude, pretože Khabibovo konanie značne zatienilo samotnú bitku. Už teraz sa začína hovoriť o prípadnej odvete, či dokonca o trilógii. Jedno je ale isté, zmiešané bojové umenia sa v najbližšom období určite oplatí sledovať.